20.01.2023

Hokejová klasika: Sparta vyzve Kometu!

HC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Tento souboj slibuje atraktivní podívanou a také skvělou atmosféru na tribunách O2 areny. Kometa se sice souží, ale na Spartu se umí i vytáhnout. Předzápasový program startuje v 18.00 hodin na O2 TV Sport.

Čtvrtá Sparta má po změně trenérů velkou fazónu, na třetí Oceláře aktuálně ztrácí pouze dva body. Z posledních čtyřech utkání ztratila pouze bod. V úterý nedala šanci Motoru, doma jej porazila 5:0.

„Myslím si, že od druhé třetiny jsme hráli hodně dobře. Skoro k ničemu jsme je nepustili. Když už se dostali do nějaké šance, Kořen nás výborně podržel. Napadalo nám to tam, za výhru jsme rádi,“ komentoval autor pátého gólu David Vitouch pro www.hcsparta.cz. Pražané doma vyhráli osm z uplynulých devíti zápasů.

Pražané posilují svůj kádr před závěrem sezony, jejich ofenzivní řady rozšíří Olavi Vauhkonen, který se může pochlubit zajímavými parametry: výška dva metry, hmotnost 110 kilogramů. „Hodně využívám své tělo, jsem vysoký, takže se nebojím přitvrdit. Rád hraju ofenzivní hokej, ale tvrdé práce vzadu se rozhodně neštítím,“ prohlásila pro klubový web o sobě nová sparťanská akvizice, která má na kontě celkem 516 startů v nejvyšší finské soutěži se solidní bilancí 114 gólů a 126 asistencí.

Kometa prohrála čtyři z posledních pěti zápasů. Brňané stále hledají herní pohodu, která je zdobila v měsící říjnu. Minulý týden se sice dostavila vzpruha, kdy Kometa uspěla v rámci moravské bitvy na ledě Olomouce 4:1. Jenže pak nestačila na Tehelném poli Třinci a tři body nezaznamenala ani v další moravské konfrontaci s Vítkovicemi. Kanadský obránce Rhett Holland si začne odpykávat dvouzápasový trest za faul na vítkovického útočníka Petra Fridricha.

„Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, dát gól a dostat se do vedení, protože víme, že Vítkovice hrají velmi dobře defenzivě a umějí ucpat střední pásmo. To se nám nepovedlo, byli jsme pořád krok pozadu a bohužel jsme zahráli špatně oslabení, kde jsme dostali dva góly, čímž se zápas rozhodl. Ve druhé třetině jsme se nadechli a prvních deset minut jsme dostali soupeře pod tlak, bohužel jsme nevstřelili kontaktní gól a ve třetí třetině už jsme i přes veškerou snahu neměli síly na zdramatizování zápasu,“ poznamenal kouč Jihomoravanů Patrik Martinec, jenž v této sezoně spoluvedl Spartu po boku Pavla Patery.

„U Sparty probereme s expertem Romanem Málkem důvody obratu ve vývoji její sezony, okomentujeme výkonnost brankáře Jakuba Kořenáře, reportér Jakub Koreis promluví s Ostapem Safinem,“ poznamenal moderátor Jan Homolka.

„Podíváme se na obdržené branky Komety po jejích chybách, porovnáme její výkonnost v lednu v sezonách, kdy hrála finále,“ dodal s tím, že dalším respondentem na rozhovor bude Martin Zaťovič.

Začátek studia: 18.00 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Roman Málek. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportér: Jakub Koreis.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME