11.02.2024

Hradec Králové vyzve Bohemians, Slavia se utká s Jablonec

FC Hradec Králové

Redakce O2 TV Sport

Tři zápasy jsou na programu v rámci nedělního pořadu FORTUNA:LIGY. Duely Hradce Králové s Bohemians a Slavie s Jabloncem nabídne hlavní kanál O2 TV Sport. Superstudio s moderátorem Davidem Sobiškem začíná ve 14.30 hodin.

Multidimenze O2 TV Fotbal přinese střetnutí Teplice–Zlín. „Reportér David Nyč probere teplický los a promluví o střeleckém trápení Zlína,“ poznamenal David Sobišek.

Neděle 11. února od 15.00 hodin: FC Hradec Králové – Bohemians Praha 1905

Východočeši chtějí „Klokanům“ chtějí hradečtí fotbalisté oplatit porážku z podzimní fáze sezóny. V Ďolíčku podlehli Klokanům 1:2. „Jsem přesvědčený o tom, že se známe naprosto dokonale. Zápas tak podle mě bude o současné formě a individuálních výkonech. Možná je to klišé, ale asi to bude i trochu o štěstí. O Bohemians toho víme hodně, ale stejně to platí také na opačnou stranu,“ podotkl asistent trenéra Stanislav Hejkal pro www.fchk.cz.

„Votroci“ dokázali na závěr přípravy porazit 2:0 Šachtar Doněck. „Poprvé jsme se setkali s tím, že jsme měli hned dvě zahraniční soustředění, což pro nás byla nová zkušenost. Myslím, že na Maltě i v Turecku bylo vše velice dobře zorganizované. Měli jsme dobré tréninkové podmínky, soupeře i terény pro přípravu. Navíc nám vyšlo počasí, takže v mých očích se vše skvěle vydařilo,“ pousmál se před duelem s Bohemians, s nimiž Hradec Králové prohrál jen minulý z posledních osmi odehraných domácích ligových zápasů.

Bohemians zakončili podzimní část sezony třemi remízami ze čtyřech utkání. „Hradec Králové měl v přípravě výborné výsledky, s Šachtarem Doněck hrál opravdu dobře a vyhrál zaslouženě. Jsou sebevědomí – věří si,“ prohlásil pro klubový YouTube kanál trenér „Bohemky“ Jaroslav Veselý.

Vršovičtí se v lize trápí střelecky – zatím v této sezoně vsítili pouze 15 branek. „Myslím, že nebude o moc gólech, bude spíš taktické. Nemyslím si, že se překvapíme, kádry se navíc nezměnily. Je mezi námi sportovní rivalita,“ dodal.

„S expertem Zdeňkem Ščasným probereme výsledky Hradce Králové v přípravě, u Bohemians pohovoříme o nových útočnících. Reportérka Denisa Doležalová promluví o brankářích Východočechů a pohovoří s Jaroslavem Veselým,“ řekl David Sobišek.

Neděle 11. února od 18.00 hodin: SK Slavia Praha – FK Jablonec

Slávisté se utkají s týmem, který doma porazili v šesti utkáních za sebou. „Čeká nás hodně ostrý začátek, náročný týden. V neděli Jablonec, ve středu do Zlína, neděle Karviná. Hodně myslíme na to, aby tým byl vyladěný, nikdo se nezranil, terény jsou a budou náročné. Ladíme sestavu, standardní situace. Všechno tak, bychom v neděli podali co nejlepší výkon, herní, běžecký a hlavně zajímavý pro lidí, kteří přijdou,“ řekl pro www.slavia.cz trenér Jindřich Trpišovský.

Ve všech pěti zápasech zimní přípravy Slavia neprohrála, v závěru podzimní části FORTUNA:LIGY vyhrála čtyři zápasy. „S Jabloncem jsou to vždycky dobré a zajímavé zápasy. Mají ofenzivní mužstvo, rychlé hráče hlavně směrem nahoru. Většinou padne rychlý gól, utkání je pak otevřené. Mají hodně kvalitní kádr, který neodpovídá postavení v tabulce. Myslím si, že půjdou rapidně nahoru. Čekám těžký duel, dobře, že jsme měli tolik času na přípravu,“ doplnil.

Jablonec jde do jara z jedenácté příčky a v Edenu ho nečeká jednoduchá role. Navíc se v úvodním zápase jara bude muset obejít bez vykartovaného stopera Hurtada. Severočeši jsou s 8 nerozhodnými výsledky remízovým „králem“ soutěže.

„Čeká nás hodně těžký soupeř, hlavně běhavý, rychlostní, nátlakový, vytváří tlak na míč, umí po ztrátě agresivně odebírat míče. Je to mužstvo, které je na špičce naší ligy a my se musíme připravit tak, abychom podali co nejlepší výkon a uvidíme, co z toho bude,“ řekl před nedělním duelem trenér Jablonce Radoslav Látal pro web klubu.

„Jablonec přivedl posily Kanakimana a Nebyla, o nich promluvíme s experty Zdeněk Folprechtem a Davidem Kalivodou. Samozřejmě dojde i na změny ve slávistickém kádru,“ dodal David Sobišek. Reportérka Tereza Kubíčková před utkáním vyzpovídá jabloneckého kouče Látala.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME