16.06.2024

Josef Koželuh míří z Plzně do Liberce

FC Slovan Liberec

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Slovan Liberec získal z Plzně dvaadvacetiletého fotbalového obránce Josefa Koželuha, jenž od začátku roku 2023 hostoval ve Zbrojovce Brno. Severočeský klub dnes na webu uvedl, že s reprezentantem do 21 let podepsal smlouvu do roku 2028.

Plzeňský rodák Josef Koželuh má na kontě osm startů v první lize, které nasbíral v brněnském dresu v jarní části předminulé sezony. V uplynulém ročníku hrál se Zbrojovkou v druhé nejvyšší soutěži.

„Kdo mě zná, tak ví, že moje cíle jsou ty nejvyšší. Chtěl bych Slovanu pomoci v konkurenci proti těm nejlepším týmům v Česku. Vyhrát titul nebo se alespoň probojovat do evropských pohárů. Do angažmá jdu určitě s tím, abych odehrál co nejvíce zápasů a pomohl týmu,“ uvedl krajní obránce Koželuh na webu svého nového zaměstnavatele.

„Josef Koželuh je pracovitý fotbalista, který každý zápas odmaká na sto procent. Jako obránce je aktivní i směrem do ofenzivy a má vhodnou typologii pro moderní fotbal. Jsme rádi, že se nám podařilo dotáhnout jeho příchod a že jsme se dohodli na podpisu čtyřleté smlouvy,“ řekl generální ředitel Slovanu Jan Nezmar.

Před Koželuhem posílil Liberec jeho spoluhráč z reprezentační jednadvacítky Marek Icha, jenž minulé dvě sezony hostoval ze Slavie v Pardubicích.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME