17.02.2024

Plzeň zvítězila v Ďolíčku

Bohemians Praha 1905

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Viktorie dokázali vyhrát v utkání 21. kola FORTUNA:LIGY na hřišti Bohemians 2:0. V úvodních 12 minutách se trefili Chorý a Šulc.

„Je to cenné vítězství. Vyšel nám nástup, Bohemku jsme zaskočili aktivní a kvalitní hrou. Šli jsme to vedení, to se hraje lépe. Ve druhé půli měl soupeř tlak, ale kontrolovanou hrou jsme si to hájili,“ pronesl kouč Západočechů Miroslav Koubek. A mohou se hráči po náročném programu těšit na volno? I to prozradil v rozhovoru s Denisou Doležalovou.

Lukáš Červ nastoupil poprvé v základu Viktorky a spolu s týmem si mohl užít výhru 2:0. I s naraženým prstem u ruky. „Hned v první minutě mě trefil balon. Kdyžtak zítra půjdu na vyšetření. Ale je to palec u ruky, s tím se dá hrát fotbal, ten hrajem nohama,“ smál se tomu. A emoce, které na hřiště přináší? „Já tak hraju odmalička, že to trenéři chválí, to je jen plus.“

„Metr nebyl úplně jednotný, to budilo zlou krev a nervozitu. Soupeři jsme nabídli hloupou ztrátou zadarmo gól, to nás vykolejilo. Pak to bylo divoké a korunovala to druhá branka, od té doby si to Plzeň kontrolovala. V útočné fázi to bylo málo, soupeř vyhrál zaslouženě, zvládnul to takovým rutinním způsobem,“ hodnotil Jaroslav Veselý, kouč Bohemians.

Bohemians Praha 1905 – Viktoria Plzeň 0:2 (0:2).
Branky:
5. Chorý, 12. Šulc. Rozhodčí: Rouček – Ratajová, Slavíček – Volek. Žluté karty: Hrubý, Vondra, Jindřišek, Köstl, Hybš – Cadu. Diváci: 6237.
Bohemians Praha 1905: Reichl – A. Kadlec (65. Hála), Vondra, Hybš – Köstl, Beran, Jindřišek (65. Kozák), Kovařík (81. Mužík) – Matoušek (24. Hrubý), Prekop (81. Puškáč) – Ristovski. Trenér: Veselý.
FC Viktoria Plzeň: Jedlička – Hranáč, Hejda, Jemelka – Cadu, Kalvach, Červ (89. Traoré), Souaré – Šulc, Mosquera (71. Vydra) – Chorý (83. Valenta). Trenér: Koubek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME