31.03.2024

Baník doma zazářil proti Teplicím a zlevnil fanouškům pivo

FC Baník Ostrava

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Ostravy porazili ve 26. kole FORTUNA:LIGY Teplice 4:1. Baník doma v nejvyšší soutěži zvítězil po sedmi zápasech a šesti měsících a poskočil na čtvrté místo tabulky.

Slezané si v úvodu vytvořili dvougólový náskok po trefách Abdullahiho Tanka s Matúšem Rusnákem a ve druhé půli Ewerton přidal třetí branku. Hosté snížili zásluhou osmnáctiletého litevského debutanta Nojuse Audinise, ale v závěru se prosadil další střídající hráč Quadri Adediran.

Baník si připsal nejvyšší ligovou výhru od září a triumfu 5:1 nad Zlínem. Ostravané porazili Teplice počtvrté za sebou a potřetí z posledních čtyř kol zvítězili. Severočeši z posledních tří kol získali jediný bod a jsou devátí.

Příznivci domácího celku si tak mohli na základě marketingové akce klubu vychutnat zřetelné vítězství o 12 korun levnějším pivem.

„Když vyhrajete, tak je to vždycky veselejší. Jsem spokojenější než minule, i když jsme hráli proti velice dobrému a organizovanému mužstvu. My dneska byli velice efektivní, což nám v předchozích zápasech chybělo. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Není to nic příjemného, když doma nevyhrajete šest měsíců,“ přiznal v rozhovoru s Davidem Nyčem trenér Baníku Pavel Hapal.

Jak hodnotí zápas s Teplicemi Matúš Rusnák, který nastoupil poprvé v základní sestavě Baníku a pomohl týmu gólem k výhře? „Pocity jsou opravdu fantastické. Škoda toho jednoho gólu, ale bylo vidět, že jsme odhodlaný. Nezlomilo nás to, naopak jsme ještě přidali. Podali jsme zodpovědný a velmi dobrý výkon, a to i pro oko diváka,“ zhodnotil.

Teplice zápas v Ostravě nezvládly, prohrály 1:4. Proč tým nedokázal Baník více potrápit? „Neproměňovali jsme šance, hlavně v prvním poločase, a dostali jsme laciné branky. Musíme zvednout hlavu, na tento nezdařený výkon zapomenout a připravit se na domácí utkání,“ řekl jasně trenér Zdenko Frťala.

FC Baník Ostrava – FK Teplice 4:1 (2:0).
Branky:
6. Tanko, 22. Rusnák, 51. Ewerton, 88. Adediran – 76. Audinis. Rozhodčí: Trska – Nádvorník, Mokrusch – Berka. Žluté karty: Rusnák – Švanda, Frťala (trenér). Diváci: 9440.
FC Baník Ostrava: Letáček – Blažek, Frydrych, Lischka – Rusnák, Šín (89. Grygar), Boula, Buchta (80. Kpozo) – Ewerton – Klíma (80. Adediran), Tanko (70. Kubala). Trenér: Hapal.
FK Teplice: Ludha – Kričfaluši (73. Audinis), Chaloupek, Mičevič – Švanda, Jukl (46. Čerepkai), Křišťan, Urbanec (50. Bílek) – Trubač (73. Bednár) – Fila, Jásir (73. Vachoušek). Trenér: Frťala.

Mladá Boleslav nakonec bere z přestřelky se Zlínem všechny body

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili po dramatickém závěru doma Zlín 3:2. Mladoboleslavští svěřenci trenéra Davida Holoubka v nejvyšší soutěži popáté za sebou bodovali a posunuli se na páté místo tabulky. „Ševci“ vyhráli jediné z posledních osmi kol a zůstali čtrnáctí o bod před Karvinou.

Středočeši si v rozmezí 11. až 15. minuty vypracovali dvougólový náskok zásluhou Matěje Pulkraba a Tomáše Ladry. Za hosty v úvodním dějství snížil Tomáš Schánělec a na začátku nastavení srovnal střídající Vukadin Vukadinović. Domácí ale nakonec přece jen zvítězili, když se v závěru s pomocí teče bránícího Martina Cedidly prosadil další příchozí hráč z lavičky a někdejší útočník Zlína Lamin Jawo.

Mladá Boleslav doma v lize zvítězila potřetí za sebou a získala tam 26 z celkových 39 bodů v sezoně. V nejvyšší soutěži se Zlínem pošesté po sobě neprohrála. Valaši venku v lize zvítězili v jediném z posledních 15 zápasů a získali tam jen šest z celkových 20 bodů v ročníku.

FK Mladá Boleslav – FC Zlín 3:2 (2:1).
Branky:
11. Pulkrab, 15. Ladra, 90.+5 vlastní Cedidla – 39. Schánělec, 90.+1 Vukadinović. Rozhodčí: Zaoral – Kubr, Pochylý – Kocourek. Žluté karty: Šimek – Slončík. Diváci: 2381.
FK Mladá Boleslav: Mikulec – Kadlec, Král, Karafiát, Fulnek – Mareček (62. Solomon), Kubista – Kostka (75. Sakala), Ladra (85. Fila), Kušej (85. Šimek) – Pulkrab (61. Jawo). Trenér: Holoubek.
FC Zlín: Dostál – Holík (68. Načkebija), Cedidla, Černín, Bartošák (78. Vukadinović) – Nombil (46. Kolář), Bužek – Reiter (30. Pidro), Slončík (78. Simerský), Fantiš – Schánělec. Trenér: Červenka.

Karviná nestačila v Hradci Králové

Fotbalisté Hradce Králové porazili Karvinou 2:1 a posunuli se na 11. místo tabulky. Východočeský celek si připsal teprve druhou výhru z šesti vzájemných ligových duelů.

Domácí poslal v 25. minutě do vedení Štěpán Harazim, jeho spoluhráč Jakub Klíma ještě do pauzy vlastní brankou srovnal. V nastavení první půle dostal červenou kartu hostující Amar Memić a přesilovku využil v 65. minutě Karel Spáčil. Slezský nováček zůstal na předposlední příčce tabulky.

Východočeši zvítězili teprve podruhé z posledních osmi kol, pod trenérem Davidem Horejšem ovšem jen jednou prohráli. Těží především z domácího prostředí, v sezoně tam získali 22 z celkových 30 bodů. Karviná venku v lize pošesté za sebou nevyhrála.

FC Hradec Králové – MFK Karviná 2:1 (1:1).
Branky:
25. Harazim, 65. Spáčil – 35. vlastní Klíma. Rozhodčí: Hocek – Hurych, Šimáček – Szikszay. Žluté karty: Dancák, Čmelík, Koubek – Ražnatović, Doležal, Raspopovič. Červená karta: 45.+4 Memić (Karviná). Diváci: 5508.
FC Hradec Králové: Zadražil – Klíma, Čihák (21. Čech), Spáčil – Čmelík (90.+1 Horák), Kodeš, Dancák (62. Koubek), Harazim – Kučera (62. Pudhorocký), Pilař (90.+1 Šašinka) – Vašulín. Trenér: Horejš.
MFK Karviná: Holec – Krčík, Svozil, Bergqvist – Memić, Moses (66. Traoré), Boháč, Čavoš (76. Iván), Fleišman (76. Ražnatović) – Regáli (46. Raspopović), Doležal (66. Akinyemi). Trenér: Vlk.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME