12.11.2023

Baník se snažil, Sparta si přesto odvezla všechny body

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Přes 15 tisíc fanoušků si nenechalo ujít duel Baníku se Spartou. Zápas 15. kola FORTUNA:LIGY rozhodla hlavička Filipa Panáka ze 48. minuty, po níž si Letenští pojistili vedení v tabulce.

Slezané před vyprodaným stadionu prohrál druhý zápas po sobě, v tabulce je šestý. Baník vyslal 21 střel oproti šesti sparťanským. Hosté bodovali s Ostravou počtrnácté za sebou.

„Přijeli jsme sem vyhrát. Věděli jsme, že to bude těžké venkovní utkání. Všechna čest fanouškům. Kdykoliv tu hrajeme, tak jsou skvělí. Hráčům jsem vysvětlil, že nemůžeme očekávat, že budeme hrát vynikající fotbal každý víkend. To vyžaduje spoustu energie, a když ji nemáte, tak nastane utkání jako to dnešní,“ prozradil trenér Brian Priske v interview s Vladimírem Grebennikovem.

Jediný gól v Ostravě dal Filip Panák, který si za svůj výkon odnesl cenu pro hráče utkání: „Do zápasu jsme nevstoupili úplně dobře. Myslím si, že se na nás projevilo čtvrteční utkání. Musím ocenit Baník, který hrál hlavně v prvním poločase velmi dobrý fotbal. Druhou půli jsme to zlepšili a dali gól. Škoda ale, že jsme nepřidali druhý.“

„Zklamání, ale na hráče jsem pyšný. Myslím si, že odehráli výborný utkání. Nedozráli jsme do toho, abychom tady Spartu poráželi. Věřím ale, že je tým na dobré cestě a že se nám to podaří,“ chválil výkon Ostravy trenér Pavel Hapal.

FC Baník Ostrava – AC Sparta Praha 0:1 (0:0).
Branka:
48. Panák. Rozhodčí: Petřík – Paták, Vlček – Černý. Žluté karty: Ewerton, Kubala, Lischka, Ndefe – Kuchta, Vindahl, Priske (trenér). Diváci: 15 081 (vyprodáno).
FC Baník Ostrava: Letáček – Ndefe, Lischka, Pojezný, Kpozo – Buchta, Kubala (80. Almási), Boula, Rigo (90.+8 Frydrych), Ewerton (86. Šín) – Tanko (80. Klíma). Trenér: Hapal.
AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Paták, Sørensen – Preciado (81. Wiesner), Pavelka, Laci (70. Sadílek), Zelený – Birmančević, Haraslín (63. Karabec) – Kuchta. Trenér: Priske.

Plzeň promarnila vedení a podlehla Slovácku 1:4

Ač Viktoria po Chorého hlavička vedla nad Slováckem, připsala si vysokou porážku. Hlavně díky zlepšenému výkonu ve druhém poločasu tým z Uherského Hradiště zvítězil v západočeské metropoli zvítězil 4:1. Dvakrát se trefil Marek Havlík, prosadili se i Merchas Doski a Pavel Juroška.

Západočeši tak nezavršili jinak povedený týden, doma prohráli nejvyšším rozdílem od března 2012. Slovácko, které vyhrálo v Plzni po pěti zápasech, se na ně bodově dotáhlo.

FC Viktoria Plzeň – 1. FC Slovácko 1:4 (1:1).
Branky:
17. Chorý – 63. a 72. Havlík, 43. Doski, 66. Juroška. Rozhodčí: Pechanec – Váňa, Podaný – Machálek. Žluté karty: Kalvach, Staněk, Traoré – Reinberk. Diváci: 8402.
FC Viktoria Plzeň: Staněk – Dweh, Hranáč, Jemelka – Holík (46. Kopic), Bucha (46. Traoré), Kalvach (78. Vlkanova), Cadu – Sýkora (60. Šulc) – Jirka (67. Kliment), Chorý. Trenér: Koubek.
1. FC Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, Kadlec, Doski – Valenta, Trávník (89. Kohút) – Petržela (75. Sinjavskij), Havlík (89. Holzer), Juroška (83. Hofmann) – Cicilia. Trenér: Svědík.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME