Dnes

Baník vyzve Dynamo, Plzeň hostí Mladou Boleslav, Slavia jede večer do Ďolíčku

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Atraktivní fotbalové menu naservíruje nedělní program Chance Ligy. Těšit se můžeme i na souboj o krále Vršovic, v jehož rámci si Slavia může vylepšit vedení v tabulce. Superstudio s moderátorem Petrem Svěceným začíná ve 12.30 hodin.

Neděle 29. září od 13.00 hodin: FC Baník Ostrava – SK Dynamo České Budějovice

Čtvrtá Ostrava vyzve poslední České Budějovice. Baník doma v lize vyhrál čtyřikrát po sobě, naopak Jihočeši už 31 zápasů v nejvyšší soutěži čekají na venkovní vítězství. Ostrava prohrála jediný z posledních devíti odehraných domácích ligových duelů s Českými Budějovicemi.

„Všichni samozřejmě očekávají, že potvrdíme body z Teplic, ale snadné utkání to nebude. Očekávám, že Budějovice budou organizované v defenzivě. My si s tím budeme muset poradit, vytvořit si šance a hlavně skórovat, to bude hodně důležité. A samozřejmě si pohlídat jejich brejkové a standardní situace. Proti Spartě Dynamo podalo i přes prohru zlepšený výkon a ve středu v pohárovém utkání v Příbrami trenér Straka vyměnil dost hráčů. Zdaleka nehráli všichni, pravděpodobně je šetřili na neděli na zápas u nás. Věřím, že se prosadíme naším způsobem hry,“ řekl Pavel Hapal, trenér Slezanů.

V této sezoně na výhru Českobudějovičtí ještě nedosáhli ani doma, získali zatím jediný bod za bezbrankovou remízu s Bohemians a s celkovým skóre 1:20 mají nejhorší útok i obranu ligy. Dynamo ve středu ve 2. kole domácího poháru zvítězilo na hřišti třetiligové Příbrami na penalty po remíze 2:2.

„Proti Spartě to nebyl špatný výkon. Kluci to i v deseti odmakali a nezabalili to, ale body jsme nezískali. Musíme totálně zlepšit efektivitu. Nedáváme tutovky. Umíme si je vypracovat, ale nedáváme z toho góly. Potřebujeme se bodově chytit, mančaft to potřebuje i pro psychiku,“ poznamenal kouč Jihočechů František Straka.

Neděle 29. září od 15.30 hodin: FC Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav

Plzeň v sobotním ligovém šlágru prohrála na Slavii jasně 0:3, náladu si ale Západočeši spravili ve čtvrtečním duelu Evropské ligy ve Frankfurtu, kde v závěru dohnali dvougólové manko a nakonec remizovali 3:3. S Mladou Boleslaví neprohráli už v deseti ligových utkáních za sebou. Zatímco Západočeši narazí příští týden na Ludogorec, Středočechy čeká úvodní duel v Konferenční lize na hřišti arménského Noahu.

„Remízy s Frankfurtem si velmi ceníme. Především mě uspokojila naše reakce na to, jakým způsobem jsme odehráli víkendový zápas na Slavii. Samozřejmě myslíme na to, že bude potřeba proti Boleslavi udělat nějaké změny v sestavě. Nějaká rotace určitě musí nastat, někteří kluci toho mají plné zuby,“ prohlásil kouč Viktorie Miroslav Koubek, jenž v minulosti působil i v Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav venku v Chance Lize minule zvítězila po čtyřech prohrách a v sezoně tam získala jen tři z celkových 10 bodů. „V Plzni to bude o hodně jiný zápas než doma s Pardubicemi. Hrajeme často příliš roztaženě. Pokud bychom hráli stejně i proti Plzni, bylo by to pro nás smrtící,“ pověděl Andreas Brännström, trenér Mladé Boleslavi.

Neděle 22. září od 18.30 hodin: Bohemians Praha 1905 – SK Slavia Praha

„Klokani“ z uplynulých sedmi kol slavili jen jednu výhru a patří jim až 12. místo. Bohemians ve středu ve 2. kole domácího poháru zvítězili na hřišti třetiligových Brozan 3:1.

„Pro nás je složité, že z osmi kol jsme hráli pětkrát venku a jen třikrát doma, z toho jednou se Spartou. Teď máme doma Slavii a pořád si držíme nulu v tabulce pravdy. Pokud by nám zůstala i v neděli, byl bych spokojený. Uvidíme, co bude dál,“ uvedl kouč Bohemians Jaroslav Veselý. Jeho tým zvítězil v jediném z posledních šesti domácích ligových duelů.

Slavia ve středu zvítězila v Bulharsku nad Ludogorcem Razgrad 2:0. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského jsou v lize 15 zápasů neporaženi a po osmi odehraných kolech vedou tabulku o skóre před Spartou. S Bohemians prohráli jediný z posledních 20 vzájemných zápasů v nejvyšší soutěži. Příští čtvrtek budou hostit v Evropské lize Ajax Amsterdam.

„Ve středu proti Ludogorci jsme potřebovali udělat body. Čeká nás obrovsky náročný program, možná jsme to měli trochu v hlavách. I proto jsem rád, že jsme si odvezli důležité vítězství a můžeme jít do dalších zápasů s klidnější hlavou. V neděli nás zase čeká liga a nepříjemný soupeř, na Bohemce se hraje vždy těžce,“ uvedl kouč Jindřich Trpišovský, jenž v začátcích trenérské kariéry působil u mládeže Bohemians.

Nedělní program Chance Ligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME