09.10.2022

Barbora Krejčíková otočila semifinále a těší se na duel proti světové jedničce

AGEL Open

Redakce O2 TV Sport

Tenistka Barbora Krejčíková si zahraje na domácím turnaji AGEL Open v Ostravě o titul. Dvojnásobná vítězka loňského Roland Garros otočila po dvou hodinách a 24 minutách semifinále s Jelenou Rybakinou z Kazachstánu, kterou zdolala 3:6, 7:6, 6:4.

„Byl to určitě náročný zápas. Dlouhou dobu jsem v něm tahala za kratší konec. Soupeřka hrála velice dobře. Snažila jsem se hlavně zůstat v zápase a čekat na nějaké příležitosti, které mi naštěstí přišly. Tím se zápas otočil,“ řekla Barbora Krejčíková na tiskové konferenci po skončení náročného duelu.

V nedělním finále vyzve světovou jedničku Igu Świątek z Polska. Dvojnásobná vítězka loňského Roland Garros zabojuje týden po vítězství na turnaji v Tallinnu o druhý singlový titul z okruhu WTA za sebou a pátý celkově. Zápas začne na tvrdém povrchu ve vyprodané Ostravar Aréně od 14.30 hodin.

„Bude to velký boj a bitva. Oekávám, že to bude ve finále těžké. Nechám tam ale všechno. Chci před českými fanoušky ukázat české srdíčko a bojovat, abych nemusela něčeho litovat,“ pokračovala Krejčíková.

Po týden starém vítězství v Tallinnu si zahraje druhé finále za sebou a třetí v sezoně. V singlu může získat pátý titul na okruhu WTA a prožívá nejvydařenější období od jarních zdravotních potíží s loktem. „Když se daří, tak se člověk cítí vždy dobře. Jsem ráda, že mi to teď jde. Budu se na to snažit navázat a hrát každý zápas, jak to nejlépe půjde,“ dodala tenistka z Ivančic.

Neděle 9. října 2022

O2 TV Sport

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME