Včera

Červenka versus Jágr. Středeční souboj Dynama s Rytíři slibuje hvězdný souboj!

HC Dynamo Pardubice

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Atraktivní start do extraligového ročníku čeká ve středu hokejisty Pardubic. Dynamo, které je hlavním favoritem na zisk mistrovského titulu, vyzve doma Kladno, v jehož sestavě by neměl chybět legendární útočník Jaromír Jágr. Hrající majitel Kladna ohlásil, že půjde o jeho poslední sezonu kariéry.

Pardubice mají za sebou čtyři zápasy v Lize mistrů. Po domácích výhrách nad Fehérvárem 7:0 a Tapparou Tampere 5:1 prohráli v pátek v Berlíně s Eisbären 2:3 po sam. nájezdech a v neděli na ledě Straubingu 2:3.

Východočeši vstoupí do sezony v roli obhájce Poháru Jaroslava Pouzara pro nejlepší tým základní části a také jako poražený finalista, jemuž titul ve finále proti Třinci proklouzl mezi prsty. „Všichni už se těšíme na 18. září, až to vypukne a odstartujeme extraligu. Úvodní zápas navíc okoření souboj dvou legend českého hokeje mezi Červenkou a Jágrem. Přijde určitě plný dům, více si na startu extraligy asi nemůžeme přát,“ uvedl kouč Východočechů Marek Zadina.

Dynamo porazilo Rytíře ve vzájemných zápasech osmkrát za sebou a ztratilo jediný bod. Kladno uspělo naposledy 25. února 2022, kdy vyhrálo doma 3:1.

Na střídačku Kladna se vrací po dvou letech hlavní kouč David Čermák, který mezitím působil v Českých Budějovicích a u reprezentační osmnáctky. Tu vede nadále. Premiéru si prožijí jeho asistenti Václav Skuhravý a Petr Svoboda. Kladno zakončilo testovací období třemi výhrami.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME