26.09.2024

Druhý se třetím: Vítkovice vyzvou Dynamo

HC Vítkovice Ridera

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Duel tabulkových sousedů z jejího vršku nabídne páteční hokejový program na O2 TV Sport. Vítkovice se těší na souboj s Pardubicemi, moderátor Jan Homolka se spolu s experty Patrikem Eliášem a Jakubem Koreisem přihlásí v 16.45 hodin.

Vítkovice zatím ve všech čtyřech odehraných zápasech bodovaly, třikrát zvítězily a zažívají zcela odlišný start do sezony než před rokem, kdy na začátku prohrály sedm z devíti utkání. Teď se pokusí přehrát Dynamo, jednoho z hlavních favoritů na titul. Pardubice mají rovněž devět bodů.

„Je to super vstup. První zápasy jsou důležité pro naše sebevědomí. Musíme taky poděkovat Lukáši Klimešovi, protože nás každý zápas podržel. Doufám, že mu ta forma vydrží,“ řekl útočník Marek Kalus, který je s šesti body nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Pardubice vyhrály tři ze čtyř utkání v sezoně, v posledním vystoupení venku v neděli prohrály v Českých Budějovicích 1:6. Dynamo zvítězilo ve vzájemných soubojích čtyřikrát v řadě a sedmkrát z minulých osmi zápasů.

Dynamo v úterý porazilo Mladou Boleslav 5:2 a po prohře v Českých Budějovicích se vrátilo zpátky na vítěznou vlnu. Pomohl k tomu skvělý vstup do utkání, kdy se Pardubičtí bleskově dostali do dvoubrankového vedení. Bruslaři sice dokázali ve druhé části vyrovnat, ale Dynamo si ihned vzalo vedení zpět a následně náskok už jen navyšovalo.

„Náš cíl byl vstoupit do zápasu a hned ukázat, kdo je tady doma,“ říkal pro www.hcdynamo.cz po utkání Libor Hájek, který se zároveň poprvé v sezoně střelecky prosadil: „Martin Kaut tam nádherně clonil a gólman díky tomu nic neviděl.“

Ostatní utkání 5. kola Tipsport extraligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME