14.09.2024

Fotbal se o víkendu kvůli hrozícím povodním hrát nebude

Chance Liga

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Kvůli silným dešťům a hrozícím povodním v Česku odložila Ligová fotbalová asociace (LFA) celý program 8. kola Chance Ligy i 9. kola Chance Národní ligy. Náhradní termíny zápasů, které se měly hrát o víkendu, zatím neurčila. LFA o tom informovala v tiskové zprávě.

„Rozhodnutí bylo přijato v souladu s rozpisem celostátních soutěží, na základě nepříznivé předpovědi počasí a především kvůli bezpečnosti hráčů, fanoušků i všech ostatních osob podílejících se na organizaci zápasů. Bezpečnost je pro LFA v této situaci naprostou prioritou,“ uvedl výkonný ředitel asociace Tomáš Bárta.

„Dalším klíčovým faktorem při rozhodování byla rovněž společenská odpovědnost, kterou LFA vnímá obzvláště silně v těchto chvílích. Členové integrovaného záchranného systému, jako jsou policisté, hasiči a zdravotníci, kteří běžně asistují při organizaci zápasů, budou v následujících dnech a hodinách nezbytně potřební v terénu při pomoci obyvatelstvu. LFA chce všem vyjádřit podporu a mnoho sil,“ dodal Bárta.

V Chance Lize se mělo pět zápasů hrát v sobotu a zbylá tři utkání v neděli. Sedm duelů se mělo uskutečnit v Čechách a souboj Ostravy se Slavií ve Vítkovicích. I když většina zápasů měla být mimo oblasti, které mají nejvíce postihnout silné deště, sáhla LFA k odložení celého programu. Možností je také odehrát odložená utkání 8. ligového kola jednotlivě a ne v jeden společný termín. Týmy, které se neúčastní pohárů, by mohly nastoupit v týdnech, kdy se hrají evropské soutěže.

Zatím není jasné, zda LFA kvůli počasí odloží i dvě dohrávky, které se mají uskutečnit v úterý. Plzeň má přivítat Olomouc a Mladá Boleslav má hostit pražskou Slavii. Zápasy 6. kola byly odloženy kvůli účasti mužstev v závěrečném 4. předkole evropských pohárů. LFA zřejmě rozhodne až po víkendu.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME