28.06.2024

Ke kladenským hokejistům se po dvou letech vrací trenér David Čermák

Rytíři Kladno

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Novým trenérem hokejistů Kladna se stal David Čermák. K Rytířům se vrací po dvou letech, jeho asistenty budou Václav Skuhravý a Petr Svoboda. Složení realizačního týmu oznámil středočeský klub, v jehož dresu se na poslední profesionální sezonu chystá hrající majitel Jaromír Jágr, na svém webu.

Třiapadesátiletý Čermák se stal nástupcem Otakara Vejvody, který u týmu skončil po dvou letech a druhé úspěšné baráži o extraligu a nově bude asistentem Pavla Grosse ve Spartě. Čermák působil v extralize naposledy v ročníku 2022/23, během něhož vedl České Budějovice. V uplynulé sezoně byl hlavním koučem reprezentační osmnáctky, u níž bude nadále působit.

Kladenský rodák Čermák ve středočeském klubu vyrostl nejen hokejově, ale také trenérsky, když se zprvu věnoval mládeži. Na střídačce A-týmu Rytířů ho včetně působení v roli asistenta čeká celkově šestá sezona. Před odchodem na jih Čech zastával i pozici sportovního manažera. „Jsem rád, že jsem zpátky na Kladně. Doufám, že sezonu zvládneme lépe než ty předchozí a zabojujeme o play off,“ přál si David Čermák.

Pětačtyřicetiletý Václav Skuhravý, na jehož kontě je přes tisíc extraligových startů, má ke klubu rovněž blízký vztah. „Na Kladno se hodně těším. Vyrůstal jsem tady, takže i to celému přesunu přispělo,“ uvedl bývalý útočník, jenž v minulé sezoně působil ještě jako aktivní hráč ve třetiligovém Chebu. Zkušenosti s pozicí asistenta trenéra má z Karlových Varů.

Čtyřiačtyřicetiletý bývalý obránce Petr Svoboda se během kariéry stal juniorským mistrem světa, zahrál si i v NHL, ale již od roku 2006 sbírá trenérské zkušenosti. Stejně jako Čermák působil u mládežnických reprezentačních výběrů, v extralize trénoval naposledy v sezoně 2022/2023, kdy zastával roli asistenta hlavního kouče v Hradci Králové. „Mám radost, že jsem zpátky v extralize a věřím, že zde uděláme dobrý výsledek. Rád přijímám nové výzvy a doufám, že naše spolupráce bude šlapat ke vší spokojenosti,“ prohlásil Svoboda.

První tréninky na ledě čekají kladenské hokejisty ve druhé polovině července, od srpna budou mít na programu i přípravné duely.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME