Dnes

Kladno válí! Co na to mistr?

Rytíři Kladno

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Pouhý bod dělí aktéry úterního duelu 7. kola Tipsport extraligy na O2 TV Sport. Kladno je doma silné a brousí si zuby i na mistrovský Třinec. Předzápasový program začíná v 17.15 hodin, kdy se moderátor Jan Homolka přihlásí spolu s experty Jakubem Koreisem a Jiřím Tlustým.

Rytíři vstoupilo do sezony pravou nohou. Pravidelný účastník baráže v minulých letech je sedmý a získal jen o bod méně než mistrovský Třinec, s níž se teď doma utká. Středočeši v této sezoně doma porazili Spartu i Brno.

Kladno vyhrálo tři ze šesti utkání v sezoně, pravidelně střídalo porážku s vítězstvím. „Musíme se držet stále naší hry. Hrát zodpovědně, obětavě a každý zápas nechat na ledě vše,“ řekl pro www.rytirikladno.cz obránce Jiří Ticháček, podle něhož se Rytíři mohou opřít o kvalitní dvojici brankářů: „Oba dva předvádějí neskutečné výkony a dávají nám šanci vyhrávat utkání.“

Oceláři bodovali mimo prvního duelu v Praze pětkrát za sebou, tři zápasy ale prohráli v prodloužení nebo po nájezdech. Slezané chtějí výkony zlepšit. Červenobílí venku čekají na první výhru v sezoně - podlehli na Spartě 0:3, na ledě Vítkovic 1:2 v prodloužení a v Mladé Boleslavi 3:4 po samostatných nájezdech.

„Nemáme to doladěné, pořád nám hra pokulhává. Máme na čem pracovat a dobře to všichni víme,“ přiznal ve středu sedmadvacetiletý bek Marian Adámek a pro klubový web navázal: „Poctivou prací se z toho jako vždy můžeme dostat. Musíme hrát dál poctivě dozadu, moc gólů nedostáváme. Z jednoduchých věcí si musíme pomáhat i vepředu, dát jeden, dva góly. Ono si to postupem času sedne, bude to lepší a lepší.“

Ostatní utkání 7. kola Tipsport extraligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME