22.04.2024

Kladno zůstává extraligové!

Rytíři Kladno

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Kladna vyhráli ve čtvrtém utkání baráže o Tipsport extraligu v Brně nad domácím Vsetínem 4:3, sérii s prvoligovým šampionem ovládli 4:0 na zápasy a potřetí za sebou se udrželi mezi elitou.

Rytíři i s dvaapadesátiletým hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem v sestavě rozhodli v čase 52:42, kdy v oslabení skóroval Matyáš Filip. Valaši neuspěli při pokusu o návrat do nejvyšší soutěže po 17 letech.

Kladno po návratu do extraligy v roce 2021 po ročním působení v první lize hájilo účast mezi elitou potřetí za sebou v baráži. V roce 2022 skončilo na předposledním 14. místě před přímo sestupujícím Zlínem a porazilo v prolínací soutěži Jihlavu 4:1 na zápasy. Loni bylo stejně jako v této sezoně v extralize poslední čtrnácté a vyhrálo v baráži nad Zlínem 4:0 na utkání.

Jak baráž hodnotí kladenský trenér Otakar Vejvoda? „V první zápase jsme byli po delší přestávce zrezavělí, v druhém jsme byli lepší, ve třetím převzal Vsetín po první třetině otěže a byl lepší, včera si zasloužil vyhrát. Dnes jsme měli špatnou první třetinu, druhou ale výbornou a třetí jsme odehráli dobře. Byl to úplně jiný hokej, Vsetín má šikovný hráče,“ uvedl.

„Hráli jsme proti výbornému týmu. Věděli jsme, že to nebude nic lehkého. Vsetín má rychlý a šikovný hráče, nás podržel hlavně v prvních dvou utkáních Brízgy v bráně,“ chválil spoluhráče Jaromír Jágr.

A co říká na svůj návrat do sestavy a gól? „Trénoval jsem, fyzicky to není problém. Důležité je to, jestli máte čas na to trénování. Je spousta hráčů, která by to z naší generace zvládla. Jediný rozdíl je ten, že já ještě nemám rodinu a mám na to daleko víc času, než oni. A nikdy jsem nebyl moc zraněný, to mi pomohlo,“ uvedl.

„Příprava na dnešní utkání byla velká. V první třetině jsme se drželi herního plánu a do kabiny šli s vedením. Mrzí mě, že jsme ve druhé třetině udělali hned dvě technické chyby za sebou. Inkasovali jsme a soupeře tak postavili na nohy. Pak už to byla přetahovaná o gól a my udělali o chybu víc. Za celou sezonu ale musím klukům poděkovat. Vytvořili skvělou partu, věděli co chtějí a šli si za tím. Myslím si, že i v baráži jsme byli důstojným soupeřem,“ zhodnotil vsetínský trenér Jiří Weintritt.

Vsetín statečně bojoval o snížení série, nakonec ale s Kladnem i ve čtvrtém zápase prohrál. Co na duel říká kapitán Erik Hrňa? „Každá prohra bolí. Chtěli jsme udělat vše pro to, abychom ten zápas uhráli a vrátili to ještě do Kladna. A třeba to i ještě zdramatizovali. Byli jsme dneska blízko, bohužel se to ale nepovedlo. Chtěl bych Kladnu pogratulovat a doufám, že se příští rok setkáme znovu,“ vtipkoval.

VHK Robe Vsetín – Rytíři Kladno 3:4 (1:0, 1:2, 1:2).
Branky a nahrávky:
17. Š. Bláha (O. Machala), 36. O. Machala (Klhůfek, Š. Jenáček), 42. Š. Bláha (Matějček) – 23. Smoleňák (Ticháček, Klepiš), 33. Sideroff (Slováček, J. Pytlík), 48. M. Procházka (Slováček, Filip), 53. Filip (Slováček). Rozhodčí: Mrkva, Šindel – Blažek, Lederer. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 7700 (vyprodáno). Konečný stav série: 0:4.
VHK Robe Vsetín: Žukov – Š. Jenáček, Kojo, Hryciow, Staněk, Larsen, Ondračka, Ďurkáč – Rob, Klhůfek, Jonák – Hrňa, Dědek, O. Machala – Š. Bláha, Matějček, Hořanský – Zabusovs, M. Kratochvil, Holec. Trenér: Weintritt.
Rytíři Kladno: Brízgala – Ticháček, T. Hejda, Babka, Slováček, Martenet, Veber – M. Procházka, Filip, Jarůšek – Tralmaks, Klepiš, Smoleňák – Sideroff, J. Pytlík, Frolík – Jágr, Melka, J. Strnad. Trenér: O. Vejvoda ml.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME