06.09.2024

Marcel Čermák pokračuje v Dynamu

SK Dynamo České Budějovice

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Kapitán Marcel Čermák prodloužil smlouvou s českobudějovickým fotbalovým klubem. Přestože se spekulovalo, že by pětadvacetiletý záložník mohl Dynamo jako další z opor opustit, v týmu nakonec zůstal a uzavřel kontrakt na další tři roky. Jihočeši o tom informovali na svém webu.

„Jsem moc rád, že se Marcel rozhodl u nás být. Měl nabídky, my jsme o nich věděli. Moc si toho cením, že se rozhodl podepsat u nás, poněvadž je to jeden z našich klíčových hráčů,“ uvedl českobudějovický trenér František Straka.

Po jeho příchodu na lavičku Dynama se Čermák postupně stal kapitánem mužstva. Roli převzal po obránci Lukáši Havlovi, který odešel do Teplic. Čermák má na kontě v lize 55 startů a pět branek. V tomto ročníku naskočil v základní sestavě do šesti z dosavadních sedmi kol, v nichž zatím Jihočeši získali jediný bod a jsou v tabulce poslední.

„Mám v Dynamu určitou pozici, jsem tu už nějakou dobu. Dynamo mi řeklo, jakou cestou se chce dát, a pro mě osobně je to velká výzva. Chci se vcítit do role tahouna, lídra týmu. Věřím, že tu budou lepší a lepší časy. I to hrálo pro to, že jsem podepsal novou smlouvu,“ řekl Čermák.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME