24.04.2024

Mys Dobré naděje je další zastávkou Ladies European Tour

Tristan Jones / LET

Redakce O2 TV Sport

​Ladies European Tour (LET) se z Johannesburgu přesouvá do Kapského Města ke svému osmému turnaji sezony. Na start čtyřdenního Investec South African Women's Open se ve čtvrtek 25. dubna postaví stejná česká sestava z předchozího týdne na Joburg Ladies Open, kde zazářila v TOP 5 Tereza Melecká.

Investec South African Women's Open se při svém 31. ročníku poprvé koná na malebném hřišti Erinvale Country and Golf Estate. Nedaleko ikonického mysu Dobré naděje a Stolové hory. Od čtvrtka 25. do neděle 28. dubna zde bude 120 hráček z 34 zemí bojovat o podíl z prize money 320 000 eur. Turnaj je zároveň oficiálně zařazen jako finále letošní sezóny Sunshine Ladies Tour.

Týden nazpět se poprvé v letošní sezoně Ladies European Tour probojovala do finálových kol celá česká equipa. Na Investec South African Women's Open si to opět mohou zopakovat Tereza Melecká, Sára Kousková, Jana Melichová a Kristýna Napoleaová.

Z intenzivní přípravy v Kapském městě se ozvala Jana Melichová a krátce se ještě vrátila k turnaji Joburg Ladies Open: „Poslední dva dny turnaje jsem opravdu bojovala, bohužel nikoli s hřištěm ale sama se sebou.“ Nyní se Melichová připravuje na lepší výsledky v nadcházejícím turnaji. Investec Women’s Open Melichová měla možnost si zahrát v minulé sezóně, tentokrát se ale turnaj koná na jiném hřišti. „Erinvale Country Golf Estate je skutečně krásné hřiště, obklopené přírodou, vinicemi a okolními domy v koloniálním stylu. Některé jamky jsou ale záludné, hlavně na druhé devítce,“ poznamenává Melichová. Těší se i na příjemnější klima v kontrastu s teplejším Johannesburgem: „Je tady opravdu příjemněji než v Johannesburgu, což je během čtyřdenního turnaje výrazně znát, zvláště když odpoledne teploty dosahují 30 stupňů. Je navíc skvělé hrát v tak zeleném prostředí.“

Hřiště si pochvaluje i Kristýna Napoleaová: „Hřiště je super, poslední dvě rána byla mlha, takže nám to posouvali, tak uvidíme, zda zítra začneme včas. Jsou tu krásný výhledy, je to uklidňující. První devítka je taková flat – rovina, trošku užší. Druhá devítka je otevřenější, ale zase nahoru dolů. Jinak vítr se tu točí dokola, takže úplně nedat na to, co je psáno, a hrát to spíš pocitově. Tak uvidíme.“

Hráčky se vydají na hřiště Erinvale Country and Golf Estate dlouhé 5858 metrů a s parem 72 ve čtvrtek 25. dubna ráno. Kristýna Napoleaová v 8.15 hodin z jamky č.1, ze stejné jamky Sára Kousková v 11.40 hodin. Z desítky se v 11.30 hodin postaví k prvnímu odpalu Tereza Melecká a 10 minut po ní Jana Melichová. Po pátečním druhém kole se pole hráček zredukuje na 60 nejlepších a všechny ties.

Turnaj Investec South African Womens Open opět zprostředkuje českému divákovi O2 TV Sport. Od čtvrtka do soboty živě v časech 13.00–17.00 hodin, nedělní kolo bude odvysíláno ze záznamu.

Autor: Tomáš Přikryl / ČGF

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME