05.09.2024

Ondřej Mikliš: Zatím působím ve Spartě, mám smlouvu do konce sezony

HC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Ani v jednom ze šesti přípravných zápasů hokejový obránce Ondřej Mikliš za Spartu nenastoupil, ale v úvodním vystoupení v Lize mistrů doma proti Tappaře Tampere už se v sestavě objevil. Na příležitost musel čekat, protože se řeší jeho smlouva od sezony 2025/26 u konkurenta Pardubic. Mikliš v rozhovoru s novináři uvedl, že je rád, že může opět hrát a budoucnost nekomentoval.

„Zatím působím ve Spartě, mám smlouvu do konce sezony a na to se teď soustředím,“ řekl Ondřej Mikliš, který se musel s rozhodnutím vedení Sparty, že nebude do zápasů nastupovat, smířit: „Samozřejmě jsem to respektoval, ale ke konci už to člověku lezlo na mozek. Ráno jsem přišel do posilovny, pak bruslení a pořád dokola. Už to bylo dlouhé.“

První duel hned proti finskému mistrovi z posledních tří let Tappaře, byl pro něj náročný. „Chvíli jsem se hledal, musím zlepšit načasování a vyhrát se. Ale myslím, že v pohodě,“ konstatoval Mikliš a navázal: „Musím říct, že jsem byl nervózní, nechtěl jsem být mizerný. Chtěl jsem se ukázat v dobrém světle, aby se na to dalo koukat.“

Vývoj Miklišovy budoucností se nadále řeší. „Mikliš má platný kontrakt do konce sezony a dle jeho vyjádření by chtěl ve Spartě pokračovat. Náš zájem trvá. Zbytek je na hráči a jeho agentovi,“ uvedl šéf sportovního úseku Sparty Tomáš Divíšek.

Sám Mikliš se k tomu, kde bude o další sezony hrát, nevyjádřil. „Víc to teď asi komentovat nemůžu,“ prohlásil a věří, že zasáhne i do extraligové soutěže v dresu Sparty.

„Měl bych, pokud se předvedu v přípravě,“ uvedl a problém mu nebude dělat ani nastoupit proti Pardubicím.

„Je mi to jedno, v pohodě. Hraju za Spartu a budu hrát proti Pardubicím,“ nechal se slyšet.

Dění okolo sebe dokázal odfiltrovat v v posledních týdnech. „Já jsem splachovací, moc si z toho nedělám. Média nečtu a jestli o mně píšou ošklivé věci, tak mi je to líto, ale neřeším to. Lidi můžou mít názory, ale mně je to jedno,“ prohlásil. V kabině čelí narážkám spoluhráčů. „To je pořád, když přijdu. Popichují mě,“ usmíval se nad vtípky.

Podle kouče Pavla Grosse se Mikliš dostal v zápase rychle do tempa. „Miky po dlouhé přestávce chvilku potřeboval, ale pak byl dobrý. I ukázal to své fyzično, kterým je platný. Je kvalitní hráč, má u nás svou jasnou roli, kterou zná už z minulé sezony. Hodně se zlepšil, měl velmi dobrou minulou sezonu. Myslím, že bude s každým zápasem lepší a lepší a pomůže týmu, aby byl ještě kvalitnější,“ podotkl Gross.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME