16.09.2023

Pardubice nestačily na Slavii

FK Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie zvítězili v 8. kole FORTUNA:LIGY v Pardubicích 1:0. Zápas rozhodl v 28. minutě z penalty Václav Jurečka.

Pražané v sezoně nejvyšší soutěže stále neprohráli a posedmé naplno bodovali. Vršovičtí se posunuli do čela neúplné tabulky o tři body před městského rivala a obhájce titulu Spartu, která má ale zápas k dobru. Východočeši potřetí z posledních čtyř kol prohráli a jsou dvanáctí.

Slávisté bodovali i v sedmém vzájemném ligovém zápase a pošesté za sebou Pardubice porazili, navíc bez inkasované branky. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského se vítězně naladili na čtvrteční úvodní utkání skupiny Evropské ligy na hřišti Servette Ženeva a následné derby se Spartou, kterou přivítají tři dny nato v příštím kole nejvyšší soutěže.

Východočeši mají nadále s pěti brankami spolu s Jabloncem a Zlínem nejhorší útok ligy. Zato Slavia potvrdila, že má se čtyřmi obdrženými góly nejlepší obranu v soutěži.

„Výkon nebyl úplně špatný, ale z našich šancí nám chyběl rozdílový gól. Mrzí mě, že naše šance pálíme a pak byl nervózní závěr. Ten máme dohrát mnohem líp, než jsme ho dohráli,“ nelíbilo se Jindřichu Trpišovskému, kouči Slavie. A díval se tentokrát při penaltě? I to prozradil v interview s Denisou Doležalovou.

Václav Jurečka se v Pardubicích prosadil z penalty, Slavia díky jeho gólu zvítězila 1:0. Je jeho střelecká už smůla prolomena? „No, nějaké šance jsem tam ještě měl, zase jsem nedal. Nicméně po repre pauze důležitá výhra. Gólů ode mě ale mohlo být víc,“ uznal. A jak si užil zápasy za národní tým?

„Jedna šance přišla, Mandy to dobře chytil. Jinak jsme moc vyložených šancí neměli, ale rvali jsme se statečně. Je to škoda, bodík by byl zlatý, ale když nedáte branku, je to složité,“ bylo jasné pardubickému trenérovi Radoslavu Kováčovi.

„Moc šancí jsme si nevytvořili, tím pádem jsme ani gól dát nemohli. Zápas byl ve vysoké intenzitě, hodně soubojů, hodně se běhalo. Bylo to odmakané a odbojované, ale něco tam chybělo,“ shrnul Michal Hlavatý.

FK Pardubice – SK Slavia Praha 0:1 (0:1).
Branka:
28. Jurečka z pen. Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Váňa – Zelinka. Žluté karty: Surzyn, Helešic, Krobot – Wallem. Diváci: 4620 (vyprodáno).
FK Pardubice: Budinský – Surzyn, Kukučka, Ortiz, Tischler – Darmovzal (85. Sychra) – Matoušek (59. Mukwelle), Hlavatý, Daněk (59. Míšek), Helešic (68. Pikul) – Černý (46. Krobot). Trenér: Kováč.
SK Slavia Praha: Mandous – Douděra (55. Masopust), Holeš, Ogbu, Provod – Ševčík (90.+4 Vlček), Oscar – Jurásek (55. Schranz), Jurečka, Wallem (68. Zafeiris) – Tijani (68. Chytil). Trenér: Trpišovský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME