10.02.2024

Plzeň doma pouze remizovala s Mladou Boleslaví

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Díky proměněné penaltě z 88. minuty si Mladá Boleslav odvezla bod za remízu v Plzni. Viktorii poslal do vedení Chorý, za Středočechy srovnal Ladra. Mladoboleslavským tak vyšla soutěžní premiéra pod trenérem Davidem Holoubkem.

„Nelíbil se mi úvod zápasu, kdy jsme tam soupeři dovolili mít šance. My do zápasu vstupovali postupně, v druhé půli jsme měli v určitých fázích hry velký tlak. Z toho byl ten jeden gól málo. Boleslav hrála velice dobře a v každém momentě hrozila přes své dobré hráče v protiútocích,“ chválil soupeře kouč Plzně Miroslav Koubek v rozhovoru s Radkem Šilhanem.

Jak hodnotí zápas s Mladou Boleslaví plzeňský brankář Martin Jedlička, který si za svůj výkon i přes chybu v závěru odnesl cenu pro hráče utkání? „Penaltu pískli po mé chybě a mě to mrzí, takový debut jsem si nepředstavoval. Udělal jsem pro to maximum. No, jedeme dál,“ uvedl zklamaně.

„Odehrál se velice slušný zápas se skvělou diváckou kulisou a za to jsem rád. Utkání bylo skvělý a remíza mu slušela. Společně vyhráváme, remizujeme a prohráváme. Takhle to máme s kluky nastavený. Furt si na tenhle herní způsob zvykáme a je to on tom být v té finální fázi více produktivní,“ vysvětlil mladoboleslavský trenér David Holoubek.

Tomáš Ladra zajistil Mladé Boleslavi cenný bod, když proměnil v 88. minutě penaltu: „Soustředil jsem se na sebe. Věděl jsem, kam to chci dát a naštěstí to tam padlo. Vezeme bod, chtěli jsme tři, ale nevadí. Je to dobrý začátek a musíme jet dál.“

FC Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0).
Branky:
63. Chorý – 88 Ladra z pen. Rozhodčí: Černý – Paták, Podaný – Petřík. Bez karet. Diváci: 9086.
FC Viktoria Plzeň: Jedlička – Hranáč, Hejda, Dweh – Kopic, Valenta (63. Červ), Kalvach, Cadu – Šulc – Chorý (82. Kliment), Vydra (73. Traoré). Trenér: Koubek.
FK Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Král, Suchý, Suchomel – Kubista (78. Žitný), Karafiát – Ladra (90.+2 Poulolo), Mareček (64. Hilál), Kušej (78. Vaníček) – Pulkrab (64. Jawo). Trenér: Holoubek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME