Dnes

Plzeň se utká s Pardubicemi, Mladá Boleslav hostí Ostravu. A večer vzhůru na derby Slavia–Sparta!

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Luxusní fotbalové menu nachystal nedělní program Chance Ligy. Jeho jednoznačným vrcholem je 312. derby pražských „S“. Superstudio s moderátorem Michalem Hrdličkou začíná ve 12.30 hodin, večer z Edenu se k němu připojí David Sobišek.

Sobota 5. října od 13.00 hodin: FC Viktoria Plzeň – FK Pardubice

Plzeň ve čtvrtek remizovala v Evropské lize s Ludogorcem Razgrad bez branek. Doma porazila Pardubice ve všech čtyřech dosavadních utkáních v lize. Viktoria prohrála jediný z posledních 11 odehraných ligových duelů, ale zvítězila v jediném z minulých čtyř kol.

„Poslední dobou není naše silná disciplína, když se soupeř zatáhne. Ve finální fázi nám chybí přesnost při tom posledním kroku. Z posledních dvou kol máme jen jeden bod, to je samozřejmě ztráta. Jsem realista, máme nějaký kádr, mladé hráče, hrajeme evropskou soutěž. Není snadné dotáhnout do absolutních výsledků obojí. V minulé sezoně jsme byli třetí, každý vidí, že vršek tabulky je odskočený. Teď jsme opět třetí, bohužel kontakt zase ztrácíme. Proti Pardubicím už nepochybně potřebujeme získat tři body,“ prohlásil trenér Viktorie Miroslav Koubek.

Pardubice, kterým bude kvůli červené kartě chybět trenér Saňák, vyhrály jediné z posledních šesti odehraných kol a v Chance lize třikrát po sobě nezvítězily. Východočeši uspěli za tři body v jediném venkovním utkání tohoto ročníku.

„Do Plzně jedeme ukázat, že utkání proti Teplicím byl jen náš špatný den. Udělali jsme spoustu chyb, které se nesmí opakovat. Věřím, že v Plzni předvedeme kvalitu, o které jsem přesvědčený, že v týmu je. Do zápasu proti Teplicím jsme vstoupili nekoncentrovaní,“ řekl trenér Jiří Saňák.

Sobota 5. září od 15.30 hodin: FK Mladá Boleslav – FC Baník Ostrava

Mladá Boleslav vstoupila do ligové fáze Konferenční ligy prohrou 0:2 na hřišti arménského Noahu. V neděli hostí Ostravu, která bodovala pět kol po sobě a poslední dvě vyhrála.

„Porážka s Noahem je pro mě největší dosavadní zklamání v Mladé Boleslavi. Teď to bude hodně o psychologii, o víkendu nás čeká další těžký zápas. Bude to o individuálních pohovorech a restartu celého týmu,“ podotkl švédský trenér Středočechů Andreas Brännström.

Ostrava, jež vyhrála tři z posledních čtyř ligových duelů v Mladé Boleslavi, venku v lize třikrát za sebou neprohrála, zvítězila tam ale jen v minulém z pěti utkání v sezoně nejvyšší soutěže a získala tam jen pět z celkových 17 bodů. Baník pět ligových zápasů po sobě neprohrál a v uplynulých dvou kolech zvítězil.

„Čeká nás kvalitní a silný soupeř, který bojuje v Evropě a chce hrát nahoře. Ale snažíme se dívat hlavně sami na sebe a na to, abychom na hřišti předvedli to, co po hráčích chceme. Poslední zápasy jsme se střelecky zvedli a dali nějaké góly. Věřím, že na to navážeme a i v Boleslavi si dokážeme vytvořit situace, ze kterých se dokážeme prosadit,“ prohlásil kouč Baníku Pavel Hapal.

Sobota 5. října od 18.30 hodin: SK Slavia Praha – AC Sparta Praha

Všechny 3 vzájemné zápasy v minulé ligové sezoně skončily remízou, minulé dva duely pak 0:0, oba se hrály na Letné. Slavia doma prohrála v lize se Spartou jediné z posledních 12 utkání, v poháru jí tam ale dvakrát po sobě podlehla, dosud naposledy letos v únoru.

Zatímco Sparta v úterý v Lize mistrů remizovala na hřišti Stuttgartu 1:1, Slavia doma uhrála ve čtvrtek stejný výsledek v Evropské lize proti Ajaxu Amsterdam. Letenští v nejvyšší soutěži neprohráli se Slavií pětkrát za sebou, v minulé ligové sezoně ale všechny tři vzájemné duely dopadly nerozhodně. Slavia doma prohrála v lize se Spartou jediné z posledních 12 utkání.

„Proti Ajaxu jsme jednoznačně chtěli vyhrát, v tak náročném programu ale zkrátka musíte rotovat, konzultovali jsme to se všemi hráči. V neděli nás čeká další obrovsky náročný zápas, musíme na něj být připraveni. V derby je vždy hodně důležité, kdo dá první gól. Co si pamatuji za poslední dobu, první gól hodně napoví o rázu utkání,“ řekl trenér vršovického celku Jindřich Trpišovský, který v začátcích kariéry vedl ve Spartě mládež. Slavia prohrála jediný z posledních 41 odehraných domácích ligových zápasů

Úřadující mistři nečekanou remízou ve Stuttgartu částečně odčinili domácí prohru 2:3 s Olomoucí v minulém kole. Jediným neporaženým týmem v ligové sezoně tak zůstala Slavia. Sparta venku v lize vyhrála 14 z minulých 15 zápasů a v této sezoně nejvyšší soutěže tam jako jediná zvítězila ve všech pěti duelech.

„Proti Stuttgartu jsme dobře zareagovali na prohraný zápas s Olomoucí. To nebyl náš standard, udělali jsme chyby, které jsem ještě neviděl. Proti Stuttgartu jsme odehráli skvělé utkání. Ještě uvidíme, kdo bude a nebude připravený v neděli derby hrát. Věřím, že další nesmírně těžký zápas zvládneme,“ uvedl dánský kouč Lars Friis. Sparta v lize se Slavií pětkrát po sobě neprohrála, z toho uhrála čtyři remízy.

Nedělní program Chance Ligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME