14.09.2023

Plzeň skolila mistra

HC Škoda Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Třince vstoupili do nového ročníku extraligy v předehrávce úvodního kola Tipsport extraligy porážkou na ledě Plzně 1:3.

Za „Indiány“ skórovali navrátilec Jakub Lev, nová posila Ondřej Matýs a Fin Aleksi Rekonen. Oceláři, kteří budou v sezoně usilovat o pátý triumf za sebou, se ve 42. minutě dokázali prosadit zásluhou Tomáše Kundrátka až za stavu 0:3. V barvách Plzně, která se bude snažit napravit až 12. místo z minulého ročníku, si odbyl extraligovou premiéru šestnáctiletý Adam Benák.

„Výborný výkon, povedl se nám vstup do zápasu. Ve třetí třetině jsme se nechali vylučovat, Třinec se dostal do tlaku, ale zvládli jsme to. Přesně takhle se chceme prezentovat. Agresivním nátlakovým hokejem s velkým tlakem do brány,“ pochvaloval si Petr Kořínek, trenér Škody, v rozhovoru s Janem Hrabalem.

„Do poloviny druhé třetiny jsme podávali chladný výkon, až potom jsme přidali na intenzitě, ale bohužel už to k ničemu nevedlo. Nemůžeme dostávat takhle jednoduché góly. Byli jsme určitě horší v soubojích i bruslení, chyběly nám góly v přesilovkách,“ hledal příčiny kouč Zdeněk Moták.

HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec 3:1 (2:0, 1:0, 0:1).
Branky a nahrávky:
4. Lev (Schleiss, Houdek), 14. Matýs (Kvasnička, Adam), 26. Rekonen (Zámorský) – 44. Kundrátek (Marinčin, Pánik). Rozhodčí: Jeřábek, Pražák – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 4807.
HC Škoda Plzeň: Pavlát – Piskáček, Zámorský, Houdek, Dujsík, Kvasnička, Jiříček – Schleiss, Lev, Indrák – Hrabík, Benák, Holešinský – Pour, Mertl, Rekonen – Straka, Adam, Matýs – Jansa. Trenéři: Kořínek a Bombic.
HC Oceláři Třinec: Mazanec – Marinčin, Polášek, J. Jeřábek, Kundrátek, Nedomlel, Adámek – Pánik, Vrána, M. Růžička – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Hrehorčák, M. Roman, Voženílek – Dravecký, Čacho, Kurovský – Wałega. Trenéři: Moták a Országh.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME