24.02.2024

Slavia hostí Pardubice, Sparta míří do Uherského Hradiště

FK Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Trojice utkání FORTUNA:LIGY nabídne její nedělní program. O2 TV Sport ve svém hlavním programu odvysílá zápasy obou pražských „S“: duel Slavie s Pardubicemi a střetnutí Slovácka se Spartou. Superstudio s moderátorem Michalem Hrdličkou začíná ve 14.30 hodin.

Multidimenze O2 TV Fotbal nabídne také duel České Budějovice – Olomouc. „O zdravotním stavu brankáře Matúše Macíka pohovoří reportérka Denisa Doležalová,“ uvedl Michal Hrdlička.

Neděle 25. února od 15.00 hodin: SK Slavia Praha – FK Pardubice

Sedm utkání – šest výher Slavie při souhrnném skóre 23:1. O favoritovi odpoledního souboje není pochyb. „Dvakrát za sebou jsme hráli venku, takže se těšíme na domácí prostředí a dobré hřiště. Věříme, že podáme co nejlepší výkon,“ prohlásil hlavní kouč „Sešívaných“ Jindřich Trpišovský.

Červenobílí porazili Východočechy v šesti utkáních za sebou, navíc v nich neobdrželi gól. „Hlavně nesmíme pardubický tým podcenit. Je to mladý tým plný šikovných hráčů. Mají velice dobré individuality, vyhráli na Slovácku a v Karviné a doma remizovali s Teplicemi. Předvádějí velice dobré výkony, hrají komplexní moderní fotbal. Na výkony z podzimu navázali na jaře i výsledkově,“ konstatoval.

Pardubice mají formu, čtyři kola po sobě neprohrála, z toho třikrát vyhrály. „Ze tří jarních zápasů máme sedm bodů, tak věřím, že to klukům pomůže hlavně po mentální stránce. Rádi bychom do zápasu přenesli zlepšení v produktivitě, i když to bude proti Slavii těžké,“ uvědomil si Radoslav Kováč, trenér Pardubic.

Z celkových 23 bodů získali Východočeši 13 na cizích stadionech, ve dvou utkáních na stadionech soupeřů po sobě zvítězili. „V defenzivě bude nutné zlepšit bránění standardních situací soupeře. Slavia také posílá do vápna spoustu centrů, musíme to tam úspěšně uskákat. Bude nám chybět několik hráčů, ale budeme si s tím muset poradit,“ dodal.

„S expertem Antonínem Rosou probereme los Evropské ligy, pohledem wyscoutu zhodnotíme Dioufovu premiéru. Podíváme se i na jarní sérii pardubického týmu a proč neprohrál,“ uvedl Michal Hrdlička s tím, že reportér Vladimír Grebennikov před zápasem pohovoří s Radoslavem Kováčem.

Neděle 25. února od 18.00 hodin: 1. FC Slovácko – AC Sparta Praha

Poslední dva vzájemné zápasy v Uherském Hradišti skončily nerozhodně. „Nedá se říct, že by nám Sparta po čtvrtečním vyřazení Galatasaraye usnadnila spaní. Jen potvrdila, že je to momentálně nejlepší tým u nás s výbornou formou. Bude těžké odhadovat její sestavu, která proti nám nastoupí. Ale ono je to svým způsobem jedno, neboť trenér Priske má k dispozici zdvojenou kvalitu na všech postech,“ řekl Jan Palinek, asistent trenéra Slovácka.

Slovácko prohrálo oba jarní ligové zápasy 1:2. „Musíme vycházet z vlastní situace, která není růžová. Na jaře jsme ještě nebodovali, máme problémy se složením obrany hlavně na stoperu, zkoušíme různé varianty. Může to ale být pro nás výhoda, že se od nás moc nečeká. Pokusíme se toho využít a favorita potrápit,“ doplnil.

Sparta, která ve čtvrtek porazila v domácí odvetě Galatasaray Istanbul 4:1 a postoupila do osmifinále Evropské ligy, minulá čtyři vzájemná ligová utkání neprohrála, minule ale Slovácko porazila (5:0) po dvou remízách. „Proti Galatasarayi to byl týmový výkon. Jeden z nejlepších, které jsem za poslední dobu viděl. Takticky, technicky i fyzicky jsme hráli úžasně. Jsem na kluky opravdu hrdý, zaslouží si to,“ chválil Brian Priske, trenér Sparty.

Osm kol po sobě se Sparta zaradovala z ligových vítězství. Prohrála jediný z 21 zápasů této sezony FORTUNA:LIGY. S 52 góly má nejlepší útok ligy a s 14 obdrženými brankami i defenzivu. „Rosteme po mentální i fyzické stránce. Teď už ale musíme přepnout na Slovácko,“ komentoval.

Předzápasový program uvede sestřih čtvrtečního utkání Sparta–Galatasaray. „S experty Petrem Mikolandou a Janem Rajnochem probereme výsledky Sparty na Slovácku, rozebereme také Juroškův gól v derby proti Zlínu,“ uzavřel Michal Hrdlička. Reportér David Nyč před utkáním vyzpovídá kouče Slovácka Martina Svědíka.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME