18.02.2024

Slavia jede do Karviné, Sparta hostí Liberec

FC Slovan Liberec

Redakce O2 TV Sport

Obě pražská „S“ jdou do akce v rámci nedělního programu 21. kola FORTUNA:LIGY. Pražskou Slavii čeká cesta do Slezska, Sparta zůstává doma, na Letné vyzve Liberec. Superstudio s moderátorem Michalem Hrdličkou začíná ve 14.30 hodin.

Svou pozornost poutá také duel Zlína se Slováckem, jenž lze zhlédnout v multidimenzi na O2 TV Fotbal. „S detaily o sestavě Zlína po vloženém duelu se Slavií se přihlásí reportér David Nyč,“ pronesl Michal Hrdlička.

Neděle 18 února od 15.00 hodin: MFK Karviná – SK Slavia Praha

Karvinští prohráli oba jasné zápasy se souhrnným skóre 0:6. „Moc nás mrzí středeční prohra od Pardubic – zklamali jsme sami sebe i naše fanoušky. Musíme se zlepšit v proměňování vyložených šancí a samozřejmě ani obranná fáze není v pořádku. Ty dva zápasy nám ukázaly, že to není pouze o obranné linii, ale o bránění celého týmu,“ konstatoval trenér Juraj Jarábek pro www.mfkkarvina.cz.

Nyní je rád, že šance na reparát je tak brzy – pouhé čtyři dny od porážky s Východočechy: „Uděláme opravdu maximum, abychom se Slavií něco uhráli. Příklad si můžeme vzít ze Zlína, který klidně mohl i vyhrát. Slavia doma s Jabloncem hrála výborně, akorát na obou stranách byly velké chyby v defenzivě – hlavně dva góly jako přes kopírák přes kraj hřiště s výborným zakončením hráčů Jablonce.“

Na slávisty čeká výjezd po remíze ve Zlíně. „Bude to od nás chtít mnohem lepší výkon do ofenzivy, musíme být nebezpečnější. Čeká nás podobný zápas na podobném terénu jako ve Zlíně. Musíme zlepšit pohyb a důraz v šestnáctkách, tam se rozhoduje,“ pověděl trenér Jindřich Trpišovský pro www.slavia.cz.

Slavia prohrála jediné z 13 vzájemných ligových utkání. „Tým je podobný, jako jsme s nimi hráli. V prvních zápasech nedali gól, ale měli zajímavé šance. Předvádí nebezpečné situace, které neproměnili, což je stálo výsledky. Dozadu udělali chyby, kde je týmy potrestali. Do takových situací je musíme dostat, vytvořit si územní převahu, zvýšit pohyb, rotace a nebezpečnost,“ ví trenér sešívaných.

„S expertem Petrem Mikolandou se pobavíme o Ondřeji Zmrzlém, rozebereme i slávistické fauly. Reportér Vladimír Grebennikov přiblíží stav hrací plochy v Karviné,“ poznamenal Michal Hrdlička.

Neděle 18. února od 18.00 hodin: AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec

Sparta přivítá na svém stadionu tým, na který se jí příliš nedaří. Však vyhrála jediný z posledních tří odehraných domácích ligových duelů s Libercem. „Každé utkání s nimi je náročné a očekávám, že nejinak tomu bude i nyní. Věřím, že před našimi fanoušky uspějeme a získáme všechny body. My i Liberec jsme vstoupili do jarní části sezony pravou nohou, chceme to potvrdit, ostatně to platí v každém utkání,“ uvedl pro www.sparta.cz Asger Sørensen.

Pražané v úvodu jarní části ovládli duel v Karviné 3:0, z 20 kol této sezony prohráli jediné. „Pro nás je hlavní způsob, jakým se chceme prezentovat. Třeba proti Galatasarayi se nám to dařilo, byť nás několik ztrestali. Takových situací se musíme vyvarovat,“ poznamenal.

Liberečtí mají formu, z devíti uplynulých utkání nebodovali v jediném. Do jarní části ročníku vstoupili přehráli Olomouc 2:0. „Sparta je v současné době tým, který, samozřejmě společně se Slavií, odskočil v lize ostatním celkům. Řekl bych, že Spartu zachytil úvod jara v lepší formě a my budeme přijíždět na půdu soupeře, který je asi momentálně nejlepší v lize. Zápas Sparty proti Galatasarayi jsme sledovali. Hrálo se v obrovském tempu a na půdě horkého favorita hráli velice dobrý zápas. Ale určitě se toho nebojíme a popereme se bodový zisk,“ pronesl pro YouTube kanál Slovanu asistent trenéra Josef Petřík.

Slovan už devět utkání čeká na venkovní výhru. „Pro naše mladé mužstvo hrát na Spartě je i test, protože nevím, jestli všichni hráli před takovou kulisou. Ale myslím si, že to pro nás musí být spíš nějaká další plusová motivace, než že bychom se toho měli leknout,“ uzavřel.

„Samozřejmě se pobavíme o utkání Sparty s Galatasarayí, své postřehy k expertům Václavu Kadlecovi a Janu Rajnochovi přidá i reportérka Denisa Doležalová. Rozebereme si také Pennerův gól proti Olomouci,“ dodal Michal Hrdlička.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME