16.10.2022

Slavia v deseti zdolala Mladou Boleslav

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie ve 12. kole FORTUNA:LIGY porazili doma 2:1 Mladou Boleslav, ačkoliv hráli 80 minut bez vyloučeného Oscara Dorleyho.

Skóre otevřel ve čtvrté minutě Václav Jurečka, v 11. minutě ale srovnal z pokutového kopu Jiří Skalák. Vítěznou trefu obstaral v 45. minutě Ondřej Lingr. Slavia zvítězila i v šestém domácím utkání v ligové sezoně a před nadcházejícím derby se Spartou se v tabulce vrátila na druhé místo o dva body před odvěkého rivala. Mladá Boleslav je jedenáctá.

Slavia ztrácí čtyři body na vedoucí Plzeň, která má navíc k dobru dohrávku proti Brnu. Svěřenci kouč Jindřicha Trpišovského dnes ukončili po 335 minutách čekání na gól a uspěli po třech soutěžních porážkách. Mladá Boleslav prohrála druhé kolo za sebou a Pražanům podlehla v lize potřinácté v řadě.

„Vývoj zápasu byl takový, že se to hodně měnilo. Byly tam nějaké zdravotní problémy, trochu jsme i kalkulovali, kdo a jak vydrží. Jsem rád, že kluci to ve druhé půli zvládli bez větších problémů,“ shrnul slávistický trenér Jindřich Trpišovský. Co řekl v rozhovoru s Radkem Šilhanem k penaltové situaci a výkonu brankáře Koláře?

Ondřej Kolář předvedl den před svými 28. narozeninami vynikající výkon. Proti Mladé Boleslavi inkasoval jen z penalty a vychytal minimálně tři velmi dobré šance soupeře. „Konečně jsem klukům pomohl. Jak říká můj trenér, začal jsem makat, cítím se fyzicky dobře, jsem rád, že se to takhle vrací,“ liboval si po vítězství 2:1, které podle jeho slov Slavia potřebovala a týmovým výkonem pro něj došla.

„Bylo vidět, jak moc důležitý je Marek Matějovský, jeho klid a kvalita v rozehrávce chyběly. Trestuhodné bylo nechat Lingra dát gól do šatny na 1:2,“ uvedl Pavel Hoftych, kouč Mladé Boleslavi.

SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 2:1 (2:1).
Branky:
4. Jurečka, 45. Lingr – 11. Skalák z pen. Rozhodčí: Křepský – Hájek, Horák – Szikszay. Červená karta: 10. Oscar (Slavia). Žluté karty: Masopust, Kolář – Kubista, Fulnek, Mašek, Karafiát. Diváci: 10 436.
SK Slavia Praha: Kolář – Douděra, Ousou, Oscar, D. Jurásek – Hromada (76. Masopust), Traoré (46. Tiéhi) – Olayinka (78. Tecl), Lingr (64. Usor), Ewerton (46. Kačaraba) – Jurečka. Trenér: Trpišovský.
FK Mladá Boleslav: Šeda – Suchý, Karafiát, Šimek – Pech, Kubista (74. Vaníček), Dancák (54. Mašek), Fulnek – Mareček, Skalák (61. Stránský), Ladra. Trenér: Hoftych.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME