12.11.2023

Slavia získala duel v Olomouci

FORTUNA:LIGA

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie zvládli nedělní utkání 15. kola FORTUNA:LIGY, v Olomouci zvítězili 3:1. Červenobílí tak drží druhé místo v tabulce s dvoubodovým mankem na Spartu.

Hosté od čtvrté minuty po Wallemově trefě vedli, Hanáci sice dokázali srovnat krok, ale pak už stříleli jen Pražané, a to Tomič a Jurečka. Olomouc je v tabulce sedmá.

„Do zápasu jsme vstoupili skvěle, ten náš výkon byl možná jeden z nejlepších v sezoně. Řekl bych, že jsme si přinesli sebevědomí z toho čtvrtečního zápasu. I když bylo pět změn, tak ten tým hrál skvěle. Byl to hodně zajímavý zápas, ke kterému přispěla fantastická hrací plocha a oba týmy,“ pochvaloval si trenér Jindřich Trpišovský v rozhovoru s Denisou Doležalovou.

Jak hodnotí zápas Slavie proti Olomouci střelec druhého gólu sešívaných Michal Tomič? „Myslím si, že dneska odvedl celý tým vynikající výkon. Gól potěší, ale zásluha je vždycky na celém týmu,“ řekl jasně. Jak se těší na reprezentační pauzu?

„Dneska jsme tady viděli velmi kvalitní ligový utkání s perfektní kulisou. Rozhodla branka do poločasu, to pro nás byla ťafka. Slavia byla pak silná, vědoma si toho jednobrankového vedení a nemusela se nikam hnát,“ uvedl Václav Jílek po zápase.

SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha 1:3 (1:2).
Branky:
15. Pokorný – 4. Wallem, 43. Tomič, 56. Jurečka. Rozhodčí: Volek – Hájek, Machač – Všetečka. Žluté karty: Breite, Zmrzlý, Vodháněl – Jurečka, Vlček, Wallem, Douděra, Trpišovský (trenér). Diváci: 8897.
SK Sigma Olomouc: Digaňa – Chvátal (66. Křišťál), Pokorný, Novák, Zmrzlý – Ventúra, Breite – Vodháněl (85. Dele), Zorvan (66. Pospíšil), Navrátil (66. Sláma) – Juliš (74. Fiala). Trenér: Jílek.
SK Slavia Praha: Mandous – Masopust, Ogbu (46. Vlček), Holeš – Tomič (83. Dumitrescu), Ševčík (78. Hromada), Oscar, Wallem – Provod, Jurečka (78. Chytil) – Tijani (46. van Buren). Trenér: Trpišovský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME