02.02.2024

Souboj gigantů: Dynamo se střetne se Spartou

HC Dynamo Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Parádní hokejovou podívanou slibuje utkání 42. kola Tipsport extraligy mezi Pardubicemi a Spartou. Souboj prvního s druhým táhne, předzápasové studio s moderátorem Janem Homolkou začíná v 17.15 hodin na O2 TV Sport.

Východočeši půjdou do utkání s bilancí deseti výher za sebou, v novém roce bodovali v každém utkání. V úterý uspěli v Plzni po vítězství 3:1. „Hodně upracované a vydřené tři body. Bylo znát, že tu chtějí nějaké body urvat. Musím poděkovat hráčům, jsme moc rádi, že jsme zase našli cestu k výhře a tři body zůstaly doma,“ pronesl po utkání Marek Zadina, hlavní trenér Dynama.

Pardubice, které trápí marodka v útoku, se budou moci představit s navrátilci z hostování – Tomášem Vondráčkem a Ondřejem Rohlíkem. V závěru přestupního období Dynamo získalo obránce Michala Houdka a brankáře Dominika Pavláta výměnou za Milana Kloučka.

Sparťané po páteční prohře 3:5 v Českých Budějovicích a zvládli obě domácí utkání Holdu: Třinec srazili 5:1, Liberec 4:1. „Jsme strašně rádi, že jsme tady při oslavách mohli navázat na poslední výkon proti Třinci. Přes 15 tisíc diváků ve středu, to je krásná návštěva, zase taková reklama na hokej,“ spokojeně konstatoval trenér Pražanů Pavel Gross.

Také Sparta v samotném závěru povoleného termínu pro změny v kádru doplnila svůj tým: ze zámoří získala kanadského obránce a mistra světa Nicolas Beaudina, z Plzně rovnou i na další dvě sezony Kryštofa Hrabíka.

„Snažili jsme se sehnat hráče, které typologicky potřebujeme. Věřím, že jsme posílili kvalitně a kádr máme správně vyvážený. Celý proces posilování je zdlouhavý a složitý. Není to tak, že ukážeme na hráče a máme ho. Proces vybírání, schvalování a přesvědčování agentů i hráčů je hrozně dlouhý. U každé posily jsme si dávali záležet nejen po hokejové stránce, ale také aby nám svým charakterem nenarušily kabinu a něco se nestalo, když třeba nebudou hrát tolik, kolik by si představovali. Snažili jsme se zaměřit na místa, kde nás tlačila bota a za sebe jsem spokojený,“ řekl pro web klubu šéf sportovního úseku Sparty Tomáš Divíšek.

„S experty Romanem Málkem a Jiřím Tlustým rozebereme situaci v pardubickém brankovišti, u Sparty probereme možný přínos nedávných posil,“ uvedl moderátor Jan Homolka s tím, že reportérka Tereza Kubíčková promluví s Michalem Houdkem a Zackem Kassianem.

Páteční program Tipsport extraligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME