16.11.2023

Sparta veze tři body z Olomouce a poskočila na druhé místo

HC Olomouc

Redakce O2 TV Sport

Předehrávku 19. kola Tipsport extraligy pro sebe získali hosté Sparty, na Hané vyhráli 3:1. Dvě branky vítězů vsítil Filip Chlapík, trefil se i Josh Kestner. Jediný gól „Kohoutů“ vstřelil Jakub Navrátil.

Pražané díky výhře přeskočili Litvínov v průběžné tabulce. Zápas sledoval vyprodaný olomoucký zimní stadion.

„Hrát proti Olomouci tady není vůbec jednoduchý. Je to nepříjemný soupeř, který jde do soubojů a prvních deset minut jim patřilo. Pak se nám nohy z autobusu zlepšily, vytvořili jsme si trochu víc šancí a pohybu,“ uvedl trenér Pavel Gross v rozhovoru s Janem Hrabalem.

„Myslím si, že nás gól na 0:2 trošku nahlodal. Bojovali jsme až do konce, je to škoda. Sparta hrála dobře a my jim musíme pogratulovat. Diváci dnes byli fantastičtí. Musíme jim poděkovat za to, že nás povzbuzovali. Pro tým je to sedmý hráč,“ chválil fanoušky trenér Jan Tomajko.

HC Olomouc – HC Sparta Praha 1:3 (0:0, 0:1, 1:2).
Branky a nahrávky:
56. Navrátil (Řezníček, Macuh) – 23. Chlapík (Mikliš, Konečný), 54. Kestner (Irving, Krejčík), 60. Chlapík (Řepík, Sobotka). Rozhodčí: Hribik, Šír – Axman, Bohuněk. Vyloučení: 4:6, navíc Kempný (Sparta) do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).
HC Olomouc: Konrád – Řezníček, Ondrušek, A. Rutar, Sirota, Švrček, Rašner, L. Mareš – Navrátil, Nahodil, J. Káňa – Bambula, J. Knotek, Kusko – Orsava, Macuh, Plášek – Klimek, Anděl, Kunc. Trenér: J. Tomajko.
HC Sparta Praha: Jakub Kovář – Mozík, Moravčík, Mikliš, Kempný, Irving, Němeček, Krejčík – Řepík, Sobotka, Chlapík – P. Kousal, R. Horák, Forman – Kestner, J. Lajunen, Buchtele – Konečný, O. Najman, Mužík. Trenér: Gross.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME