16.06.2024

U fotbalistů Slavie po jediné sezoně skončil gambijský stoper Sinyan

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

U fotbalistů Slavie po jediné sezoně skončil Sheriff Sinyan. Pražský klub se se sedmadvacetiletým stoperem po vypršení roční smlouvy dohodl, že neuplatní dvouletou opci. Gambijský hráč žádal větší herní vytížení, to mu ale Vršovičtí nebyli schopní zaručit. Klub o tom informoval na svém webu.

Někdejší hráč norských celků Lilleström a Molde přišel do Edenu loni v červenci. Za Slavii ale i kvůli zranění odehrál jen pět soutěžních zápasů, z toho čtyři v lize. „Děkuju spoluhráčům, realizačnímu týmu a vlastně všem, jak mě přijali, jak se o mě během zranění postarali. Na společné chvíle budu rád vzpomínat,“ prohlásil Sinyan.

Slavia také informovala o odchodech hráčů širšího kádru, kteří s týmem neodcestují na soustředění do Rakouska. Od pondělí se bude v druholigové Vlašimi připravovat pětice Adam Dvořák, Miloš Pudil, Adam Pudil, Martin Šubert a Erik Biegon. Michal Hošek bude trénovat s Jihlavou a Filip Horský odstartuje přípravu v Teplicích.

Do týmu ligového nováčka Dukly míří nigerijský útočník Victor Osuagwu, jenž by měl na Julisce hostovat. V nejmenovaném jiném klubu nejvyšší soutěže by měl působit také brankář Matyáš Vágner.

Po dohodě s vedením Slavie si budou hledat nové působiště záložník Ewerton, jenž v minulé sezoně hostoval v Ostravě, a útočník Muhamed Tijani, který loni do Edenu přestoupil právě z Baníku.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME