07.09.2024

Vít Beneš přestoupil z Olomouce do druholigové Jihlavy

SK Sigma Olomouc

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Obránce Vít Beneš po téměř šestiletém působení v Olomouci odchází do druholigové Jihlavy. Zkušený fotbalista, který je s 335 prvoligovými starty členem Klubu legend, podepsal s vedením Vysočiny dvouletý kontrakt. Kluby o transferu informovaly na svých webech.

Vít Beneš přišel do Sigmy na jaře 2019 z maďarského Haladásu a v dresu Hanáků odehrál 134 ligových utkání. Pro aktuální sezonu s ním ale přestal nový trenér Tomáš Janotka počítat a Beneš nastupoval v druholigovém B týmu.

„Po přeřazení do juniorky jsem se netajil zájmem změnit dres. Byly tam nějaké možnosti z Chance Ligy nebo ze zahraničí, ale nechtěl jsem přestup za každou cenu. Musel mi dávat smysl a mít nějakou vizi ohledně mé budoucnosti. Před několika dny mne oslovili představitelé FC Vysočina, s nimiž jsme se domluvili na spolupráci a společné cestě. Nejsem nejmladší, takže jsem uvítal možnost podepsat v Jihlavě dvouletý kontrakt,“ uvedl pro web klubu.

V nejvyšší domácí soutěži odehrál Beneš také 60 zápasů za Kladno a dalších 141 během sedmiletého působení v Jablonci, se kterým v roce 2013 vyhrál Český pohár i Superpohár. Na kontě má také 14 prvoligových gólů. Jednu branku dal i během angažmá v Maďarsku, kde za Vásas a Haladás odehrál 35 utkání.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME