31.03.2024

Baník doma zazářil proti Teplicím a zlevnil fanouškům pivo

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté pražské Sparty po reprezentační pauze zvítězili ve 26. kole FORTUNA:LIGY v Českých Budějovicích 1:0. Jediný gól utkání dal v 17. minutě Veljko Birmančević, při jehož střele chyboval domácí brankář Martin Janáček.

Obhájce titulu z Letné porazil v nejvyšší soutěži Dynamo počtvrté za sebou a nadále vede tabulku o bod před Slavií. Jihočeši potřetí z minulých čtyř kol prohráli a zůstali poslední s jednobodovou ztrátou na Karvinou.

Letenští v nejvyšší soutěži s Českými Budějovicemi posedmé za sebou neinkasovali. Pražané v lize podruhé po sobě zvítězili a bodovali podvanácté z posledních 13 kol. Dynamo na jaře doma po třech zápasech poprvé prohrálo.

„Během reprezentační pauzy jsme měli hodně hráčů pryč a někteří hráli více než ostatní. Víme, že je vždycky těžké se vrátit do rytmu. Podmínky dnes nebyly dobré, hlavně, když se podívám na to hřiště. Pro hráče bylo nemožné hrát hezký fotbal a to mě mrzí. Na kluky jsem ale pyšný, protože si nestěžují a dělají tu práci, kterou mají,“ zhodnotil s Vladimírem Grebennikovem zápas sparťanský trenér Brian Priske.

Jan Mejdr nastoupil po dlouhé době v základní sestavě Sparty a jednalo se o povedený návrat! Podílel se na gólu a navíc si odnesl cenu pro hráče utkání. „Jsem rád, že se to takhle zvládlo. A upřímně jsem cenu ani nečekal. Pokud někdo zná nějaký průběh mé kariéry, tak jsem zažil určitě horší situace, než bojovat o místo v nejlepším týmu v Česku. Na mysl je to těžký, musím ale zmínit kabinu včetně trenéra a realizačního týmu. Všichni mi věří a hezky mě podporují,“ uvedl dojatě po zápase.

„Hráči odevzdali maximum. My jsme se na Spartu připravovali a oni to plnili dokonale. Mrzí mě ten gól, my prostě nemůžeme dostat normální branku. Ale kluci dělali všechno pro to, aby to otočili, nebo minimálně alespoň remizovali. Bohužel jsme ani jednu situaci nedotáhli, ale klobouk dolů před tím výkonem. Máme se od čeho odrazit,“ zamyslel asistent trenéra Dynama Jiří Kladrubský.

SK Dynamo České Budějovice – AC Sparta Praha 0:1 (0:1).
Branka:
17. Birmančević. Rozhodčí: Machálek – Caletka, Antoníček – Černý. Žlutá karta: Zelený (Sparta). Diváci: 6681 (vyprodáno).
SK Dynamo České Budějovice: Janáček – Sladký, Poulolo, Králik, Madleňák (89. Tranziska) – Čermák (90. Havel), Suchan, Hellebrand – Skalák (66. Šigut), Alli – Ondrášek. Trenér: Lerch.
AC Sparta Praha: Vindahl – Sørensen, Panák, Krejčí – Mejdr, Kairinen, Laçi (80. Solbakken), Zelený (63. Ryneš) – Birmančević (74. Tuci), Haraslín (63. Olatunji) – Kuchta. Trenér: Priske.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME