15.04.2024

Barcelona vyhlíží odvetu s PSG

FC Barcelona

Redakce O2 TV Sport

Fotbalová Liga mistrů pozná v úterý první dva semifinalisty. Barcelona půjde do domácí vendety s Paris St. Germain s náskokem 3:2. Předzápasové studio s moderátorem Liborem Boučkem startuje ve 20.15 hodin na Premier Sport 2.

Úterý 16. dubna 2024: FC Barcelona – Paris Saint-Germain

Barcelona v pařížském Parku Princů po obratu domácích v úvodu druhého poločasu prohrávala 1:2, sama ale také otočila skóre a vybojovala vítězství. Katalánský tým usiluje o první postup do semifinále od roku 2019, PSG byl mezi nejlepšími čtyřmi týmy naposledy v ročníku 2020/2021.

„Navzdory úvodnímu výsledku zůstává Paříž pořád favoritem na postup. Velmi těžce se proti ní brání. Stále máme před sebou dlouhou cestu,“ citoval web UEFA trenéra Xaviho, jenž po sezoně na lavičce Barcelony skončí. Jeho svěřenci hrají kvůli rekonstrukci Camp Nou na Olympijském stadionu.

Barcelona nenašla přemožitele v posledních 13 soutěžních zápasech. Pařížané před týdnem utrpěli první porážku od listopadu a 27 soutěžních utkáních. „Je to pořád otevřené. Poletíme do Barcelony s touhou postoupit. Bude to pro nás finále. Svému týmu věřím,“ uvedl kouč PSG Luis Enrique.

Vzájemný dvojzápas je výjimečný pro oba trenéry. Xavi v katalánském klubu pod Enriquem nastupoval, oba jsou navíc bývalými spoluhráči z klubu i španělského národního týmu. Enrique jako kouč v sezoně 2014/2015 dovedl „Barcu“ k zatím poslednímu triumfu v Lize mistrů.

Moderátor Libor Bouček s experty Zdeňkem Folprechtem a Liborem Boučkem probere čtvrtfinálový program Ligy mistrů. „Zhodnotíme tři roky Barcelony pod vedením prezidenta Joana Laporty. U PSG nás zaujal rychlostní rekord Nuna Mendese,“ podotkl Bouček.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME