12.03.2024

Jak dopadne odveta Barcelony s Neapolí?

FC Barcelona

Redakce O2 TV Sport

Ve fotbalové Lize mistrů se v úterý rozhodne o dalších dvou čtvrtfinalistech. Barcelona po úvodní remíze 1:1 přivítá v osmifinálové odvetě Neapol. Předzápasové studio s moderátorem Petrem Svěceným startuje ve 20.15 hodin na Premier Sport 2.

Úterý 12. března 2024: FC Barcelona – SSC Neapol

Barcelona usiluje o první postup do čtvrtfinále po čtyřech letech. S Neapolí oba dosavadní dvojzápasy v Lize mistrů zvládla a v pěti vzájemných duelech s ní neprohrála. Aktuálně drží sérii osmi soutěžních utkání bez prohry, v posledních třech navíc udržela čisté konto.

„Je to dosud nejdůležitější zápas v ročníku. Jsme motivovaní a těšíme se, neboť už je to čtyři roky, co jsme se naposledy dostali do čtvrtfinále. Čeká nás souboj s velkým soupeřem, jenž se vloni stal mistrem italské Serie A. Doufám, že to bude pro fanoušky Barcelony magický večer,“ řekl trenér Xavi před úterním mačem.

Před třemi týdny v Neapoli se prosadily největší ofenzivní hvězdy obou úřadujících šampionů svých zemí. Barcelonu poslal do vedení Robert Lewandowski, vyrovnání obstaral Victor Osimhen. Italský tým vedl poprvé nový kouč Francesco Calzona, od jehož nástupu loňští čtvrtfinalisté v pěti zápasech neprohráli.

„Stále máme na čem pracovat, ale pogratuloval jsem hráčům k tomuto výkonu. Bojovali jsme, měli jsme dobrý druhý poločas a skvělých závěrečných 15 minut. V závěru jsme věřili, že tento zápas můžeme vyhrát. Barcelona je skvělý tým, ale to je i Neapol. Věříme si, před odvetou se ničeho nebojíme,“ ujistil Calzona, jenž vede i slovenskou reprezentaci.

„S experty Zdeňkem Folprechtem a Jaroslavem Köstlem zavzpomínáme na listopad 2019, kdy Slavia hrála v Barceloně bez branek. Probereme i konec Xaviho v katalánském velkoklubu, probereme, jak může Francesco Calzona zvládat trénovat Neapol a slovenskou reprezentaci,“ dodal Petr Svěcený.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME