Včera

Bohemians hráli smírně s Mladou Boleslaví

Bohemians Praha 1905

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali doma ve 12. kole Chance Ligy s Mladou Boleslaví 2:2. Hosty poslal do vedení ve 39. minutě Lukáš Mašek, za Pražany po přestávce vyrovnal Vladimír Zeman. V závěru do konečného skóre promluvily penalty nařízené za ruku. Za Boleslav ji proměnil Patrik Vydra, v nastavení pak sice domácí Júsuf Hilál na první pokus neuspěl, z dorážky však rozhodl o konečné remíze.

Středočeši budou ve čtvrtek ve druhém utkání Konferenční ligy hostit Lugano. Na výhru čekají už šest soutěžních zápasů, naposledy zvítězili téměř před dvěma měsíci. O moc lépe na tom ale nejsou ani Vršovičtí, kteří vyhráli jediné z posledních šesti kol. Obě mužstva mají shodně 13 bodů, Boleslav je devátá, Bohemians jsou o příčku za ní.

„Klokani“ začali náporem a již ve třetí minutě měli první šanci. Pleštil se rozhodl zakončit z velkého úhlu a jeho střelu vyrazil gólman Trmal na tyč. Další příležitost vznikla po Kadlecově centru z pravé strany, Drchal hlavou nasměroval míč před branku, kde také hlavou zakončoval pod břevno opět Pleštil a Trmal míč s námahou vyškrábl na roh.

Po čase tlak domácích opadl, nedostávali tolik prostoru jako na začátku utkání a hrálo se jen od šestnáctky k šestnáctce. Hosté před přestávkou udeřili hned z první střely na branku. Kušej přesným přízemním centrem z levé strany našel nabíhajícího Maška, který ve skluzu usměrnil míč za brankáře Frühwalda. Mašek na podzim skóroval v lize potřetí, Kušej nahrál na gól popáté, takže má aktuálně nejvíc asistencí v soutěži.

Trenér Veselý nachystal o přestávce tři změny v sestavě, 10 minut po půli střídal počtvrté, ale ke zlepšení vedl až rychlý brejk v 65. minutě. Vršovičtí vyrovnali díky velmi podobné akci, po níž inkasovali. Drchal adresoval z pravé strany přesný centr před branku, kde se prosadil střídající Zeman svou druhou ligovou brankou v ročníku i v kariéře zároveň.

Závěr byl divoký. Nejprve nastala nepřehledná situace v domácí šestnáctce. Šlo o to, zda zahrál rukou dříve hostující Pulkrab, nebo vršovický Hybš. Sudí Szikszay po konzultaci s videorozhodčím a rozboru u monitoru nařídil penaltu, kterou Vydra proměnil. Odchovanec Sparty dal první gól v lize v dresu Boleslavi.

V nastavení však na druhé straně zahrál rukou také Kostka. Trmal nejprve Hilálův pokutový kop vyrazil, bývalý hráč Mladé Boleslavi pak ale na druhý pokus poslal míč do sítě. Hilál na podzim skóroval popáté. Bohemians doma v lize s Mladou Boleslaví již osmkrát po sobě neprohráli, tři z posledních čtyř zápasů v Ďolíčku skončily nerozhodně.

Jaroslav Veselý (Bohemians Praha 1905): „Odehráli jsme velmi dobrý první poločas, asi jeden z nejlepších v sezoně. Jen chybělo dát branku nebo dvě. Soupeř nám pak z ojedinělé akce ukázal, jak se mají řešit věci ve vápně. Začátek druhé půle nebyl dobrý, přežili jsme jejich brejky. Vyrovnáním jsme se nakopli, zdálo se, že možná zápas i zvrátíme. Pak přišly dvě penalty, takže zaplaťpánbůh, že aspoň bod jsme uhráli. Také podle semináře, který jsem absolvoval před Eurem, si myslím, že penalty za takové ruce by se pískat neměly, jako by se u videa přímo hledaly. Trápí mě, že jsme už doma dlouho nevyhráli. Ale hraje se na celkový počet bodů, pořád na tom nejsme tak špatně. Olomouc i Mladou Boleslav máme celkem blízko, uhráli jsme teď proti nim čtyři body. Tabulka je od šestého do patnáctého místa otevřená. Že jsme doma získali bod, nás těší asi míň než hosty.“
Andreas Brännström (FK Mladá Boleslav): „Jsme poněkud zklamaní, když dostanete vyrovnávací gól v nastavení. V první půli nás domácí tlačili, ale my jsme velmi slušně bránili. Nevyužívali jsme prostory za jejich obranou, až mi bylo líto Maška, že tam byl často úplně sám. Vstřelený gól nám pomohl, měli jsme být chytřejší, protože prostor tam pak byl. Pokud jde o situace před oběma penaltami, těžko říci, musím se nejdřív podívat na záznam. Rozhodčí je zkrátka odpískal. Zatím je příliš brzy mluvit o sestavě na čtvrteční zápas proti Luganu. Uvidíme, po reprezentační pauze je to vždy složité, protože hráči během ní mají různé vytížení. Čeká nás hodně zápasů, počkáme, jak na tom budou.“

Bohemians Praha 1905 – FK Mladá Boleslav 2:2 (0:1).
Branky:
65. Zeman, 90.+5 Hilál – 39. Mašek, 83. Vydra z pen. Rozhodčí: Szikszay – Pečenka, Zoufalý – Zelinka (video). Žluté karty: Pleštil, Kovařík – Vydra. Diváci: 5689.
Bohemians Praha 1905: Frühwald – A. Kadlec (87. Novák), Křapka, Vondra (46. Kovařík), Hybš – Smrž (55. Hrubý), Hůlka – Pleštil (46. Zeman), Ristovski (46. Čermák), Drchal – Hilál. Trenér: Veselý.
FK Mladá Boleslav: Trmal – Král, Suchý, Králik – Kostka, Stránský (74. Sakala), Vydra, Fulnek – Kušej (64. Pulkrab), Ladra (90. Langhamer) – Mašek (90. Jawo). Trenér: Brännström.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME