05.09.2024

Erik Prekop dostal od disciplinární komise trest na dva zápasy

FC Baník Ostrava

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila ostravskému útočníkovi Eriku Prekopovi dvouzápasový trest za vyloučení v dohrávce 3. kola v Karviné. Ve stejném duelu dostal červenou kartu i domácí Jaroslav Svozil, jenž obdržel stejně jako slávista Filip Prebsl zákaz startu v jednom utkání. LFA o tom informovala v tiskové zprávě.

Erik Prekop v prvním poločase bezgólového slezského derby kopl nad koleno Momčila Raspopoviče a od sudího Karla Roučka dostal žlutou kartu. Po intervenci videorozhodčího ale byl trest „povýšen“ na červenou.

Rouček si nechal poradit i v závěru utkání, kdy Svozil stáhl unikajícího Tomáše Riga. Karvinský stoper už si nicméně trest odpykal během víkendového 7. kola, kdy vynechal domácí zápas s pražskou Duklou. Podobně i Prekop nenastoupil na hřišti Olomouce, a tak bude chybět už jen v duelu se Slavií po reprezentační pauze.

Prebsl byl v 7. kole vyloučen za podobný zákrok jako Svozil, když v 65. minutě stáhl unikajícího Štěpána Míška. Jeho tým i v oslabení udržel příznivý stav 2:0. Jednadvacetiletý obránce či záložník nenastoupí na hřišti Baníku.

Komise uložila i pokuty za 6. ligové kolo. Pardubice zaplatí 40 tisíc korun za to, že během vítězného domácího derby s Hradcem Králové pořadatelé nezabránili použití pyrotechniky a vniknutí neoprávněných osob na hrací plochu.

Sparta byla potrestána za rasistické projevy fanoušků během domácí remízy 2:2 se Slováckem. Letenští dostali pokutu 30 tisíc korun.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME