16.11.2023

Extraliga se vrací: Olomouc se utká se Spartou

HC Olomouc

Redakce O2 TV Sport

Po reprezentační přestávce bude O2 TV Sport opět žít také ledním hokejem. Pozornost poutá souboj Olomouc–Sparta, který nabídne na svém hlavním programu. Předzápasový program s moderátorem Janem Homolkou začíná v 17.30 hodin.

Olomouci se před reprezentační přestávkou příliš nedařilo, však prohrála sedm z posledních deseti zápasů. Ten poslední 0:5 s Oceláři. „V Třinci jsme byli slaboučcí. Od prvního střídání byl Třinec lepší a já bych k tomu dál už nic neříkal. Z naší strany to byl špatný výkon a jen díky Branislavu Konrádovi nebyl rozdíl ve skóre vyšší,“ neschovával se po utkání hlavní trenér kohoutů Jan Tomajko v rozhovoru pro klubový web.

„Kohouti“ vyhráli tři z uplynulých pěti vzájemných utkání s pražskou Spartou. V září ale prohráli v největší aréně v Česku poměrem 0:4. Za domácí se tehdy dvakrát prosadil Roman Horák, po jedné brance přidali Michal Řepík a Jan Buchtele.

Sparťané před reprezentační přestávkou vyhráli pět z posledních šesti zápasů a opět se přiblížili druhému místu extraligové tabulky. Roman Horák, Michal Řepík a Filip Chlapík se drží v elitní desítce kanadského bodování.

Pražané odstartují čtyřzápasovou venkovní šňůru. „Samozřejmě bychom nejradši hráli co nejvíc doma, ale nějak to nevnímáme. Prostě to takhle je a my to bereme. Popravdě se na tabulku nekoukám. Je to hodně vyrovnaný. Litvínov hraje výborně, Pardubice jsou skvělý. My samozřejmě chceme být co nejvýš a dotáhnout se na ně,“ navázal útočník Miroslav Forman.

„S expertem Miloslavem Gureněm probereme olomouckou defenzivu, u Sparty neopomeneme přiblížit její poslední posilu – Radka Mužíka,“ poznamenal moderátor Jan Homolka s tím, že předzápasovým otázkám reportéra Jana Hrabala budou čelit Jiří Ondrušek a Michal Kempný.

Čtvrteční program Tipsport extraligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME