10.04.2022

Hradec Králové jede do Ostravy, Pardubice na Slavii

FK Pardubice / Radek Klier

Redakce O2 TV Sport

Zápasy obou východočeských účastníků FORTUNA:LIGY nabídne na svém hlavním programu O2 TV Sport v tuto neděli. Superstudio s moderátorem Davidem Sobiškem startuje v 15.30 hodin.

Neděle 10. dubna od 16.00 hodin: FC Baník Ostrava – FC Hradec Králové

Baník vůbec poprvé v sezoně dvakrát po sobě nebodoval a prori Hradci Králové chce zabrat. Ostrava se naposledy doma s Hradcem Králové v ligové soutěži utkala ještě na Bazalech, a to 1. listopadu 2014, o výhře 2:1 tehdy rozhodl dvěma góly Daniel Holzer. Naopak poměrně čerstvá je pohárová domácí zkušenost: na podzim v Ostravě Baník prohrál 1:2.

„Musíme to utkání zlomit, jakkoliv to půjde. Dívali jsme se na poslední zápasy Hradce, jsou nepříjemní, ale to je v lize kdokoliv. Snad jsme se poučili z vlastních chyb, které jsme udělali v posledních dvou zápasech,“ řekl Jan Baránek, asistent trenéra Baníku.

Ostrava doma v lize vyhrála jediné z posledních pěti utkání. „Teď se ukáže pravá tvář týmu, když se nedaří. Pokud budeme dodržovat, co máme, a dáme tomu sto procent, věřím, že to zvládneme. Dokud je naděje na čtvrté místo, půjdeme za ní. Pořád je ještě osm zápasů, navíc vzájemné utkání se Slováckem,“ doplnil Jan Baránek pro www.fcb.cz.

Do cílové rovinky vjíždějí Votroci na šestém místě pelotonu a to se budou snažit udržet i po nadcházejícím víkendu. V neděli je čeká těžká bitva ve Vítkovicích proti Baníku Ostrava.

„Správná hospodyňka musí být neskromná. Když už jsme se odpoutali od poslední skupiny, a navíc se momentálně pohybujeme i nad tou prostřední, budeme se snažit nad ní zůstat a nasbírat zkušenosti z dalších pěti špičkových utkání. Ta by se hodila v příštím ročníku, který bude složitější. To vidíme i na příkladu Pardubic,“ prohlásil pro www.fchk.cz asistent trenéra Stanislav Hejkal.

Duel v Ostravě pro ně může být lakmusovým papírkem, jenž ukáže, nakolik by byli na boje s ligovou elitou v nadstavbové části připravení. „Baník hraje útočný fotbal, dal nejvíc branek ze standardních situací. Vytvářejí přečíslení po stranách, mají vysoké útočníky, na ně chodí hodně centrů. Oproti poháru to bude jiný zápas. Postavíme to nejsilnější, co máme, a budeme chtít Baníku vzdorovat. Soupeř bude mít velkou motivaci, protože dvakrát v řadě prohrál a bude se snažit před vlastními diváky to odčinit,“ doplnil Hejkal. Hradec venku v lize neprohrál třikrát v řadě, na stadionech soupeřů získal 13 z celkových 35 bodů v této sezoně.

„S expertem Davidem Holoubkem probereme bilanci Miroslava Koubka v Hradci Králové, detailněji se poté podíváme na inkasované góly Východočechů. U Baníku se zaměříme na jeho defenzivní řady,“ přiblížil program předzápasového studia jeho moderátor David Sobišek.

Neděle 10. dubna 2022 od 19.00 hodin: SK Slavia Praha – FK Pardubice

Po návratu z Nizozemska slávisté vyhlíží neděli, kdy do Edenu přicestují k ligovému souboji Pardubice. Předposlední tým tabulky čeká na vítězství v domácí soutěži od 18. prosince. „Je potřeba náš stoprocentní výkon. Minule jsme jenom remizovali, teď nás čeká domácí utkání proti Pardubicím, ale nikdo nám nedá nic zadarmo. Pro Pardubice to bude velký zápas a dají do toho všechno. Musíme se koncentrovat stejně jako v poslední utkáních,“ prohlásil trenér Jindřich Trpišovský pro www.slavia.cz. Slavia má s 62 góly nejlepší útok ligy.

Sešívaní půjdou do utkání povzbuzeni čtvrtečním výkonem na hřišti Feyenoordu. V prvním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy uhráli v bouřlivé atmosféře před 50 tisíci fanoušky remízu 3:3. „Všichni víme, jak moc náročný zápas to byl. Nakonec to bylo s dobrým koncem pro nás. Ve čtvrtek máme odvetu, musíme na to myslet při skládání sestavy. Na čtvrtek nám přibude Aiham se Srđanem, ale nikdo jiný potom nebude. V neděli na hřišti musíme podat stoprocentní výkon a zapomenout na čtvrtek,“ doplnil trenér sešívaných.

Slavia prohrála jediné z posledních 63 domácích ligových utkání. Na východě Čech vědí, že obhájce titulu je favoritem utkání i přesto, že její hráči mají v nohách náročné čtvrteční utkání proti Feyenoordu. „Dlouhodobě říkám, že Slavie je mužstvo na evropské úrovni. V neděli se potkáme s obrovskou kvalitou. Musíme podat lepší výkon než v minulých kolech, abychom si mohli říci, že jsme odehráli dobrý zápas,“ prohlásil hlavní trenér Jiří Krejčí pro www.fkpardubice.cz.

Pardubice jako jediný tým na jaře v 8 kolech nezvítězily, s 60 obdrženými góly mají nejhorší obranu FORTUNA:LIGY. „Trenér Trpišovský má k dispozici další hráče, kteří mohou do zápasu naskočit. Čtvrteční pohárový zápas tak podle mého názoru nebude Slavii v neděli nijak limitovat. Máme jedinou šanci, nenechat je rozeběhnout. Nesmíte mít díry v obraně, ani za ní příliš volného prostoru, hráči se musí vzájemně zajišťovat. Nemají s tím problém jen soupeři v lize, i na evropské scéně s tím Slavia slaví úspěchy. Udržet na uzdě rychlonohé hráče, to je kumšt. Nevíme, v jaké sestavě Slavia nastoupí, jejím trenérů se nabízí hodně variant.Musíme se soupeři vyrovnat v běhavosti, pracovitosti a nasazení. Kvalita je na straně Slavie,“ nechal se slyšet pardubický stratég.

„S experty Petrem Mikolandou a Antonínem Rosou se u pardubického týmu zaměříme na Tomáše Solila. Nemůžeme nerozebrat slávistický zisk pomyslného bodu v Rotterdamu, reportérka Denisa Doležalová před utkáním vyzpovídá asistenta trenéra Slavie Jaroslava Köstla,“ doplnil David Sobišek.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME