01.12.2022

Kdo přidá čtvrtou výhru v řadě? Mladá Boleslav, nebo Plzeň?

HC Škoda Plzeň / Roman Turovský

Redakce O2 TV Sport

Souboj dvou týmů, které v posledních zápasech oplývají vzestupnou formou, nabídne O2 TV Sport ve čtvrtek večer z Mladé Boleslavi, kam zajíždí hokejisté Plzně. Přímý přenos začíná v 17.00 hodin.

Oba týmy v tabulce dělí jen bod, takže ve hře je i případný posun v pořadí soutěže. Lépe jsou na tom Středočeši, kteří drží šesté místo a plný bodový zisk je může posunout až před čtvrtý Třinec.

Bruslaři před listopadovou reprezentační přestávkou prohráli šestkrát v řadě, pak ale vyhráli v prodloužení na ledě Kladna, po nájezdech podlehli v Karlových Varech a poté porazili Brno, Litvínov a Hradec Králové. Nasbírali 12 bodů a v úspěšné sérii chtějí pokračovat i ve čtvrtek.

„Proti Plzni půjde o další těžké utkání. V tabulce nás dělí jen bod. V zádech má stejně jako my sérii tří vítězství, takže je jasné, že jeden z nás v ní pokračovat nebude. Uděláme všechno pro to, abychom to nebyli my. Věřím, že nám přijdou pomoci naši fanoušci,“ přál si mladoboleslavský kapitán Jan Stránský.

Západočeši jsou na tom podobně. Po přestávce sice prohráli v Brně a v prodloužení doma s Kladnem, následně ale přehráli Hradec Králové, Třinec a Litvínov. Získali tak 10 z 15 možných bodů.

„V Brně náš výkon nebyl špatný. Pak se nám nepovedl domácí zápas. Věděli jsme ale, že náš čekají těžká utkání a neustále jsme nabádali hráče, že se nic neděje. Že poctivou prací můžeme zápasy uhrát. A potvrdilo se to. Je to jen o přístupu, nasazení, plnění systémů a věcí, co klukům říkáme,“ uvedl trenér Petr Kořínek.

Plzeň v prvním vzájemném souboji v sezoně prohrála s Mladou Boleslavi 1:2 po nájezdech, teď chce soupeři porážku oplatit. „Osobně mi vyhovuje, že se teď hraje častěji. Je to lepší než trénovat a čekat na zápasy. Do Boleslavi pojedeme s pokorou, budeme chtít hrát náš hokej a urvat nějaké body,“ uvedl útočník Kryštof Hrabík, jehož tým vyhrál tři z posledních čtyř venkovních utkání.

„S expertem Jakubem Koreisem se podíváme na mladoboleslavskou střelbu, zaměříme se na Pavla Kousala, jehož také vyzpovídá reportér Jan Hrabal. Hlavním plzeňským tématem bude růst formy škodovky, i o něm pohovoří náš reportér s Krištofem Hrabíkem,“ uvedl moderátor studia Jan Homolka.

Začátek studia: 17.00 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Jakub Koreis. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportér: Jan Hrabal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME