23.04.2023

Liberec přehrál Brno

FC Slovan Liberec

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Liberce zvítězili v 28. kole FORTUNA:LIGY nad Brnem 3:1 a poskočili na deváté místo soutěže.

Slovan rozhodl souboj sousedů v tabulce třemi brankami mezi 23. a 33. minutou, kdy se dvakrát trefil Christian Frýdek a jednou Lubomír Tupta. V závěru hosté snížili po vlastním gólu střídajícího Imada Rondiće.

Severočeši oplatili nováčkovi soutěže podzimní porážku 0:3, v lize popáté za sebou neprohráli a udělali velký krok k tomu, aby v nadstavbě nemuseli do skupiny o záchranu. Zbrojovka v druhém utkání pod trenérem Martinem Haškem nenavázala na minulé vítězství nad Pardubicemi a klesla na 13. příčku se stejným bodovým ziskem jako čtrnácté Teplice, jimž patří první barážová pozice.

„Před utkáním bychom jakoukoliv výhru brali všema deseti. Je to zasloužené vítězství, měli jsme dost šancí i na vyšší skóre. Inkasovaný gól mi trochu kazí radost, mohli jsme mít s Brnem lepší vzájemnou bilanci,“ pravil liberecký kouč Luboš Kozel v rozhovoru s Denisou Doležalovou.

Christian Frýdek se proti Brnu blýskl dvěma trefami a výrazně Liberci pomohl k výhře 3:1. První gól dával netradičně hlavou, druhý krásnou ranou z první zpoza vápna. „Jsem rád, že mi to tam padlo. Už jsem si z toho i trochu dělal hlavu, že góly nedávám. Navíc to přišlo v důležitém zápase, takže jsem rád,“ zářil záložník Slovanu.

„Byly za tím dva základní důvody. Nastoupili jsme v jiném rozestavení, které jsme nezvládli, a taky jsme Slovanu dovolovali opakovaně nás brejkovat. Ztráta 0:3 byla možná ještě milosrdná. Druhý poločas nebyl o tom zápas otočit, ale předejít debaklu,“ hlásil upřímně Martin Hašek, trenér Zbrojovky.

FC Slovan Liberec – FC Zbrojovka Brno 3:1 (3:0).
Branky:
23. a 33. Frýdek, 29. Tupta – 89. vlastní Rondić. Rozhodčí: Petřík – Vodrážka, Slavíček – Szikszay. Žluté karty: Ghali – Hlavica. Diváci: 1658.
FC Slovan Liberec: Vliegen – Ndefe, Plechatý, Purzitidis – Fukala (84. Polyák), Červ, Doumbia (46. Valenta), Ghali – Frýdek (73. Kozák), Tupta (66. Rondić) – Olatunji (84. Varfolomejev). Trenér: Kozel.
FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hlavica (46. Blecha), Tijani, Štěrba (73. Nečas) – Hrabina, Falta, Texl, Granečný – Ševčík, Řezníček (46. Hladík), Alli (64. Fousek). Trenér: Hašek.

Dynamo rozstřílelo Jablonec

Fotbalisté Českých Budějovic zvítězili nad Jabloncem 5:1. O góly Jihočechů se postaralo pět různých střelců.

Už v prvním poločase se trefili Jakub Hora a Lukášové Havel a Čmelík, po změně stran na ně navázali Ondřej Čoudek, jenž se v nejvyšší soutěži prosadil poprvé, a Quadri Adediran. Mezi čtvrtou a pátou brankou domácích se vměstnal zásah hostujícího záložníka Daniela Součka, pro něhož šlo také o premiérovou ligovou trefu.

„Jsem moc rád, že jsme to dneska po dlouhé době, navíc doma, zvládli za tři body,“ řekl po utkání s Jabloncem jeden ze střelců Ondřej Čoudek pro www.skcb.cz.

SK Dynamo České Budějovice – FK Jablonec 5:1 (3:0).
Branky:
18. Hora, 21. Havel, 45.+2 Čmelík, 53. Čoudek, 70. Adediran – 59. Souček. Rozhodčí: Nehasil – Matoušek, Hádek – Klíma. Žluté karty: Penner – Martinec, Hübschman. Diváci: 2895.
SK Dynamo České Budějovice: Janáček – Čoudek, Havel, Králik (71. Broukal) – Čmelík (83. Potočný), Hora, Hellebrand, Čavoš, Penner (71. Sluka) – Adediran (79. Škoda), Čermák (71. Zajíc). Trenér: Nikl.
FK Jablonec: Hanuš – Heidenreich (46. Surzyn), Král, Martinec (68. Akpudje) – Souček, Hübschman, Šulc, Považanec (46. Jovović), Polidar (78. Patrák) – Sejk (68. Černák), Chramosta. Trenér: Horejš.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME