01.09.2024

Mladá Boleslav otočila duel v Teplicích

FK Mladá Boleslav

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi v 7. kole první ligy zvítězili po obratu 2:1 v Teplicích a navázali na čtvrteční výhru 3:0 v odvetě 4. předkola v Paksi a na postup do Konferenční ligy. Domácí poslal do vedení v 20. minutě premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Jakub Emmer, o sedm minut později ale srovnal Tomáš Ladra a v 85. minutě rozhodl střídající Lukáš Mašek. Hosté vyhráli i druhý soutěžní zápas pod vedením nového kouče Andrease Brännströma, jenž si dnes odbyl debut v české lize.

Středočeši ve čtvrtém venkovním duelu v ligové sezoně poprvé bodovali a v neúplné tabulce se posunuli na osmé místo. Navíc mají k dobru odložené utkání se Slavií. Severočeši prohráli osmý z posledních devíti ligových zápasů a dvoutýdenní reprezentační pauzu stráví na předposlední příčce.

Prvnímu poločasu na Stínadlech chybělo tempo a k vidění byly jen dvě šance, obě ale skončily gólem. Ve 20. minutě si mladoboleslavský brankář Trmal došel pro centr z rohového kopu, míč ale vyrazil jen na hranici vápna, odkud ho Emmer z těžké pozice pohotově poslal do sítě. Třiadvacetiletý záložník poprvé skóroval při čtvrtém startu v nejvyšší soutěži a při debutu v základní sestavě.

Hosté vyrovnali o sedm minut později rovněž z první střely mezi tři tyče. Kušej na levé straně obral o míč Havla, následně obešel i Lukáše Marečka a míč předložil před prázdnou bránu skórujícímu Ladrovi. Dnešní kapitán Středočechů potvrdil střeleckou formu a ke čtyřem trefám v předkolech Konferenční ligy přidal i premiérový ligový gól v sezoně.

Po změně stran bylo na trávníků živěji, přičemž aktivnější byli domácí. V 58. minutě se Gning krásně položil „nůžkami“ do Radostova centru a jen těsně minul. Oba hráči si zopakovali spolupráci o chvíli později, nejlepšímu střelci „Sklářů“ chyběl ke čtvrtému zásahu v sezoně nejvyšší soutěže znovu zhruba metr.

Hosté začali výrazněji hrozit až v závěru a nakonec otočili skóre ve svůj prospěch. V 80. minutě šel střídající Mašek po několika sekundách na hřišti úplně sám na Němečka, teplický brankář ale zasáhl a následnou dorážku poslal Ladra nad břevno. O pět minut později už se Mašek druhé trefy v ligovém ročníku dočkal. Kušej utekl po pravé straně a podobně jako před prvním gólem přesnou přihrávkou vybídl spoluhráče ke snadné brance.

Severočeši se na závěrečný tlak nezmohli a dnešnímu soupeři podlehli v lize po třech duelech. Mladá Boleslav venku v nejvyšší soutěži naplno bodovala po čtyřech porážkách.

FK Teplice – FK Mladá Boleslav 1:2 (1:1).
Branky:
20. Emmer – 27. Ladra, 85. Mašek. Rozhodčí: Nehasil – Hájek, Pečenka – Zelinka (video). Žluté karty: Kričfaluši, Havelka, Trubač – D. Mareček, Langhamer. Diváci: 3485.
FK Teplice: Němeček – Kričfaluši, Havel, Mićević (86. Čerepkai) – Radosta (77. Urbanec), Emmer (77. Trubač), L. Mareček, Havelka, Labík (46. Harušťák) – Gning, Horský (71. Vachoušek). Trenér: Frťala.
FK Mladá Boleslav: Trmal – Vydra, Král, Králik – Kostka, Sakala (77. Mašek), Langhamer (77. Suchý), Kadlec – Kušej (90. Pulkrab), D. Mareček (60. Matějovský) – Ladra (90. Jawo). Trenér: Brännström.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME