26.07.2024

Ondřej Kaše prodloužil v Litvínově!

HC Verva Litvínov

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Hokejový útočník Ondřej Kaše bude i v příští sezoně hrát za extraligový Litvínov. Mistr světa z Prahy, který má na kontě téměř 300 zápasů v NHL, podepsal na severu Čech novou smlouvu. Verva o tom informovala na svém oficiálním webu.

Osmadvacetiletý útočník přišel do Litvínova před rokem ze zámoří a hned se stal hlavní postavou týmu. V základní části nasbíral 54 bodů (23+31) v 48 utkáních, v 13 duelech play off přidal gól a šest asistencí. Výrazně se tak podepsal pod úspěšnou sezonu Vervy.

Litvínov chtěl s Kašem, který v týmu nastupoval i s mladším bratrem Davidem, prodloužit spolupráci ještě před koncem roční smlouvy, nakonec se ale tak stalo až nyní. Kaše totiž zvažoval i nabídky ze zahraničních soutěží a od dalších českých týmů, ve hře byl rovněž jeho možný návrat do NHL.

„Byl jsem až trochu překvapený, že nabídek bylo tolik. Rodinné důvody a celkový pohled na věc mě však utvrdily v tom, že zůstanu v Česku. Tím pádem byl jedinou volbou Litvínov,“ uvedl Ondřej Kaše, který sice není odchovancem Litvínova, ale pochází z nedaleké Kadaně.

Důležité podle něj bylo, že se tým přes léto neoslabil. „Myslím, že máme na co navazovat. Kostra plus minus zůstala, i to byl jeden z hlavních důvodů, že jsem podepsal tady. V týmu pořád vidím velký potenciál, máme stále velký prostor pro posouvání se vpřed a myslím si, že i vůči týmu bylo fér, že jsem měl jako prioritu Litvínov,“ řekl Kaše, jenž s týmem v minulém ročníku postoupil až do semifinále play off.

Dalším faktorem je, že nadále může hrát v jednom mužstvu s bratrem Davidem. Podle Kašeho navíc tým nebude pod větším tlakem. „Minulá sezona byla skvělá, ačkoliv jsme v úvodu soutěže byli tak trochu outsideři. Od začátku jsem tvrdil, že tým je silný a proč bychom nemohli hrát vysoko. Neříkám tím, že tahle sezona musí být stejná. Doufám, že bude, ale samozřejmě víme, jak ostatní týmy obrovsky posilují, liga se velice vyrovnává,“ dodal Kaše s tím, že důležitý bude hlavně vstup do ročníku.

Vedení Litvínova bylo z jeho rozhodnutí nadšené. „Dlouho jsme měli dohodu, ale čekali jsme. Ondra je hráčem, který svými výkony nastavuje laťku vysoko nejen pro sebe, ale dokáže s sebou strhnout celý tým. Jsme moc rádi, že se rozhodl pro nás, a věříme, že navážeme na minulou sezonu, kdy byl rozdílovým hráčem a jedním z lídrů v kabině,“ řekl generální ředitel Pavel Hynek.

Kaše se po návratu do Česka dostal i do reprezentace a třemi góly a čtyřmi asistencemi se podepsal pod triumf národního týmu na domácím světovém šampionátu. „Ondra do klubu bezesporu přinesl, i přes zdravotní limity, strašně moc po všech stránkách. Je opravdu vynikající, že s klubem spojí další sezonu,“ řekl hlavní trenér Karel Mlejnek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME