27.01.2022

Pardubice stáhly dvoubrankové manko a vezou z Plzně dva body

HC Dynamo Pardubice / Ladislav Adámek

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Pardubic zvítězili v předehrávce 46. kola extraligy na ledě čtvrté Plzně 4:3 v prodloužení a natáhli svoji sérii výher na sedm zápasů. Dynamo se tak posunulo na druhé místo o dva body před Mountfield. Indiáni si připsali šestou porážku z posledních osmi zápasů.

Domácí sice získali po dvou třetinách dvoubrankové vedení, hosté však třemi góly ve třetí dvacetiminutovce skóre obrátili a Západočechům zachránil alespoň bod šťastnou trefou Lukáš Kaňák. V nastavení svým druhým gólem v utkání zajistil Východočechům druhý bod Anthony Camara.

Hokejisté Pardubic zvládli dvě utkání ve dvou dnech – po středeční domácí výhře nad Olomoucí uspěli i ve čtvrtek v Plzni. „Plzeň měla den odpočinku navíc, v první třetině to bylo znát. Pomaleji jsme se rozjížděli, ale od druhé třetiny už jsme byli ready,“ prohlásil kouč Richard Král po výhře 4:3 v prodloužení v rozhovoru s Jakubem Koreisem.

Plzeňští indiáni měli čtvrteční duel s Pardubicemi dobře rozjetý, po dvou třetinách vedli 2:0. Dynamo ale třemi brankami otočilo a veze na východ Čech dva body. „Měli jsme víc odskočit, ale i vedení 2:0 by mělo stačit, abychom zápas ve třetí třetině zvládli,“ kroutil trenér domácích Miloš Říha hlavou po prohře 3:4 v prodloužení.

HC Škoda Plzeň – HC Dynamo Pardubice 3:4 v prodl. (1:0, 1:0, 1:3 – 0:1).
Branky a nahrávky:
20. F. Přikryl (Bulíř, F. Suchý), 25. Bulíř (F. Suchý), 57. L. Kaňák (M. Lang) – 41. Camara (Robertson, R. Kousal), 46. Robertson (Cienciala, Poulíček), 51. Cienciala (Košťálek, J. Mikuš), 63. Camara. Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda – Komárek, Šimánek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Souhrn středečních utkání hokejové extraligy

Hokejisté Pardubic zdolali v dohrávce 43. kola extraligy Olomouc 3:0 a připsali si šesté vítězství za sebou. Dvěma góly včetně vítězného se na výhře podílel útočník Adam Musil. Brankář Dominik Frodl udržel podruhé v sezoně čisté konto. Hanáci se představili počtvrté za sebou venku a počtvrté na vítězství nedosáhli.

„Bylo to vydřené vítězství. První třetina nebyla z naší strany dobrá. Můžeme poděkovat hlavně Frodlovi, že nás držel. Vychytal za stavu 0:0 jejich velké příležitosti, tím nám dal šanci na výhru,“ řekl pro www.hcdynamo.cz obránce Juraj Mikuš, který vsítil druhou branku Dynama.

Hokejisté Vítkovic zdolali v předehrávce 47. kola extraligy Karlovy Vary 7:6 v prodloužení. Ačkoliv domácí vedli v prvním utkání po návratu z covidové karantény už 5:0 a 6:1, nakonec o vysoký náskok přišli a teprve v prodloužení jim dvoubodové vítězství zajistil Robert Flick. Dvě trefy zaznamenal jeho spoluhráč Jan Hruška. Ostravané se přiblížili na tři body čtvrté Plzni.

„Ze začátku jsme Karlovy Vary zaskočili. Když jsme měli pauzu, tak jsme čekali, že na nás vletí, a najednou jsme hráli my. Měl jsem ve finále pocit, že jsme odpočatí, bylo to takové lehčí. Ve druhé třetině už to ale bylo znát, člověk se už i více zadýchával. Možná tam bylo i nějaké podcenění, nevím. Stav 5:0, nebylo to ideální, ten začátek. Napadaly nám tam góly a potom už se člověk obává a je v problémech,“ uvedl pro www.hc–vitkovice.cz útočník Lukáš Krenželok.

Dohrávka 43. kola: HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc 3:0 (0:0, 1:0, 2:0).
Branky a nahrávky:
35. A. Musil, 51. J. Mikuš (Cienciala, O. Roman), 60. A. Musil (R. Kousal). Rozhodčí: Šír, Veselý – Kajínek, Hlavatý. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Předehrávka 47. kola: HC Vítkovice Ridera – HC Energie Karlovy Vary 7:6 v prodl. (5:0, 1:5, 0:1 – 1:0).
Branky a nahrávky:
5. Lindberg (Marosz, Roberts Bukarts), 6. Solovjov (Dej, Fridrich), 9. J. Hruška (L. Krenželok), 14. R. Bondra (Koch, M. Kalus), 20. J. Hruška (Lakatoš, L. Krenželok), 24. L. Krenželok (Lakatoš), 62. Flick – 23. Parkkonen (Kohout), 26. Hladonik (T. Mikúš), 30. Koblasa (Kohout, T. Havlín), 31. T. Rachůnek (Flek), 37. Pulpán, 53. D. Mikyska. Rozhodčí: Jeřabek, Šindel – Frodl, Malý. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Předehrávka 52. kola: Rytíři Kladno – HC Oceláři Třinec 1:2 (0:0, 0:2, 1:0).
Branky a nahrávky:
42. Zikmund (Ticháček, Pytlík) – 27. Miloš Roman (Dravecký, Hrehorčák), 34. O. Kovařčík (Chmielewski, M. Kovařčík). Rozhodčí: Kika, Hejduk – Gerát, Rampír. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Souhrn úterních utkání hokejové extraligy

Sparta inkasovala s dvanáctým Litvínovem jako první, ale nakonec rozhodla povedenou třetí třetinou, kterou vyhrála 2:0. Oba góly domácí vstřelili v rozmezí 22 sekund, ten vítězný si připsal z trestného střílení útočník Tomáš Šmerha. Dva body (1+1) zaznamenal obránce David Němeček. Sparta se posunula díky lepšímu skóre na deváté místo před Kometu.

„Věděli jsme, že nikomu z nás se moc nedaří. Museli jsme makat pořádně až do konce. Naštěstí jsme dali vedoucí gól ve třetí třetině z trestného střílení. Tomáš Šmerha provedl svůj nájezd parádně, gól si rozhodně zasloužil. Zápas po karanténě byl strašně těžký. Proti Kladnu jsme se prosadili jen dvakrát, nevyužili jsme spoustu šancí. Takové porážky mrzí, o to víc jsem rád, že jsme zabrali a urvali cennou tříbodovou výhru,“ pověděl pro www.hcsparta.cz brankář Matěj Machovský.

Zlín, který už v 10. minutě prohrával s Mladou Boleslaví 0:3, počtvrté za sebou nebodoval. Bruslařský klub vyhrál teprve podruhé z posledních šesti zápasů a posunul se na osmé místo. Po dvou gólech vítězů dali Jakub Kotala a Ondřej Najman, tři asistence si připsal Tomáš Pospíšil.

„Se Zlínem to pro nás byl důležitý zápas, dlouhodobě se nám prostě nedaří. Doufali jsme, že zlepšíme hru a že trochu překlopíme štěstí na naši stranu. Myslím, že tentokrát jsme to zvládli celkem dobře,“ řekl pro www.bkboleslav.cz útočník Ondřej Najman.

Plzeň nepřipustila třetí domácí porážku v řadě. Hostující Motor sice zlepšeným výkonem na začátku druhé třetiny srovnal na 1:1, ale Indiáni o vítězství rozhodli ve 35. minutě dvěma góly během třiceti sekund. V plzeňském dresu se blýskl dvěma góly a jednou asistencí Michal Bulíř, který se dotáhl v čele produktivity na Petera Muellera z Komety Brno. Zdatně mu třemi přihrávkami sekundoval Filip Přikryl.

Na sedmý pokus v novém roce se plzeňští hráči dočkali prvního vítězství za tři body. „Já si myslím, že jsme to měli v hlavách, protože to trvalo celý leden. Udělali jsme jen pouhé dva body na Kladně. Byli jsme stále čtvrtí i díky tomu, že máme odehráno více zápasů, ale dneska jsme to snad zlomili. Doufáme, že nyní přijde série tříbodových zápasů,“ hlásil pro www.hcplzen.cz po duelu s Motorem Michal Bulíř.

Dohrávka 37. kola: HC Sparta Praha – HC Verva Litvínov 3:1 (0:0, 1:1, 2:0).
Branky a nahrávky:
39. Němeček, 47. Šmerha z trestného střílení, 47. D. Vitouch (Němeček, Moravčík) – 24. P. Zdráhal (Jarůšek, Estephan). Rozhodčí: Šír, Šindel – Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Dohrávka 42. kola: PSG Berani Zlín – BK Mladá Boleslav 2:7 (2:4, 0:1, 0:2).
Branky a nahrávky:
12. Žižka, 19. Claireaux – 5. Kelemen (Pospíšil), 8. Kotala (Ševc, D. Šťastný), 10. D. Šťastný (Pláněk, Pospíšil), 14. P. Kousal, 28. O. Najman (Pýcha, J. Stránský), 46. O. Najman (P. Kousal), 48. Kotala (Pospíšil, Kelemen). Rozhodčí: Obadal, Ondráček – Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:3. V oslabení: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Předehrávka 51. kola: HC Škoda Plzeň – HC Motor České Budějovice 4:1 (1:0, 2:1, 1:0).
Branky a nahrávky:
5. F. Suchý (Bulíř, F. Přikryl), 35. Bulíř (F. Přikryl), 35. Blomstrand (Schleiss, L. Kaňák), 49. Bulíř (F. Přikryl) – 26. Gulaš (Vondrka, Vráblík). Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Lederer, Zíka. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Pátek 28. ledna 2022 od 17.30 hodin: HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Úterý 1. února 2022 od 18.30 hodin: HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Pátek 4. února 2022 od 17.00 hodin: Rytíři Kladno – Bílí Tygři Liberec.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME