30.07.2022

Plzeň vydřela plichtu v Teplicích, v závěru přestála penaltu

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Plzně v prvním kole nové ligové sezony pouze remizovali v Teplicích 2:2.

Obhájci titulu v generálce na úterní úvodní zápas 3. předkola Ligy mistrů proti Tiraspolu ještě v 57. minutě po dvou gólech domácího debutanta v nejvyšší soutěži Jakuba Urbance prohrávali 0:2, ale poté snížil Jan Kliment a v 71. minutě srovnal střídající Jhon Mosquera.

V osmé minutě nastavení mohl zkompletovat hattrick Urbanec, z penalty ho ale vychytal gólman Jindřich Staněk. Těsně předtím byl vyloučen kapitán Viktorie Lukáš Hejda. Západočeši v lize od porážky vloni v říjnu na Slavii neprohráli už 23. utkání po sobě a vytvořili nový klubový rekord. Tepličtí, kteří se v minulé sezoně zachránili mezi elitou až díky úspěšné baráži, nezvítězili nad Viktorií v osmém soutěžním duelu za sebou.

Teplice byly v prvním kole kousek od skalpu mistra. Proti Plzni vedly už 2:0, poté Viktoria srovnala, aby nakonec v závěru zahodil teplický Urbanec penaltu. „Byli jsme kousek od výhry, a ještě jsme mohli prohrát. V tom je fotbal krásný, i když by to pro kluky byla hrozná škoda, makali celý zápas,“ shrnul v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou divoký průběh druhé půle kouč Jiří Jarošík. Co řekl na adresu dvougólového Urbance?

Záložník Teplic Jakub Urbanec byl při svém ligovém debutu hodně vidět. Proti Plzni dal při remíze 2:2 oba góly domácích, v závěru ale neproměnil penaltu a odmítl hattrick i tři body pro svůj tým. „Ještě v září jsem se trápil v pražském přeboru, a teď díky trenéru Jarošíkovi můžu hrát ligu. Je to taková pohádka. Ty dva góly jsou bonus. Škoda penalty, věřil jsem si,“ líčil třicetiletý fotbalista

Úřadující mistři z Plzně vstoupili do nové sezony remízou 2:2 v Teplicích. Na Stínadlech o dva góly prohrávali, dokázali srovnat, v závěru přežili penaltu a sami měli několik šancí na rozhodující gól. „První poločas byl špatný. Ve druhé půli už jsme sehráli velmi dobrou partii, měli jsme spoustu příležitostí. Pokud chceme vyhrát, musíme hrát 90 minut, 45 nestačí,“ shrnul trenér Michal Bílek.

FK Teplice – FC Viktoria Plzeň 2:2 (1:0).
Branky:
22. a 47. Urbanec – 58. Kliment, 71. Mosquera. Rozhodčí: Machálek – Caletka, Antoníček – Šimáček. Žluté karty: Dramé, Trubač, Grigar – Hejda, Kliment. Červená karta: 90.+7 Hejda (Plzeň). Diváci: 6403.
FK Teplice: Grigar – Dramé, Kučera, Vondrášek – Mareček, Jukl – Hyčka, Křišťan (62. Žák), Trubač (86. Kodad), Urbanec – Gning (69. Knapík). Trenér: Jarošík.
FC Viktoria Plzeň: Staněk – Holík (46. Mosquera), Kaša, Hejda, Havel – Bucha, Kalvach – Kopic (80. Cadu), Sýkora, Pilař (46. Chorý) – Kliment (80. Dedič). Trenér: Bílek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME