25.07.2024

Plzeň zkouší čtyři hokejisty včetně útočníků Simona s Mužíkem

HC Škoda Plzeň

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

V extraligové Plzni jsou na zkoušce čtyři hokejisté. O smlouvu s Indiány usilují útočníci Dominik Simon, Radek Mužík a Matyáš Borák a obránce Patrik Brůna. Všichni tři ofenzivní hráči již v klubu v minulosti působili. Západočeši o tom informovali na webu.

Devětadvacetiletý Simon strávil poslední sezonu v Českých Budějovicích. V základní části si připsal v 39 zápasech pět gólů a 12 nahrávek. Za osm startů v play off přidal asistenci. V Plzni odehrál Simon ročník 2014/15, poslední před odchodem do NHL. Včetně vyřazovacích bojů tehdy zaznamenal 33 bodů (19+14) v 56 utkáních.

Třiadvacetiletý Mužík působil v plzeňském dresu v mládežnických kategoriích, než odešel do Švédska. Minulý ročník zahájil ve Finsku jako hráč Tappary Tampere, po tříměsíční zkušební době jeho roční smlouvy a devíti startech ale skončil a zamířil do Sparty. V dresu Pražanů odehrál 28 zápasů s bilancí branky a dvou nahrávek.

Dvacetiletý Borák je plzeňský odchovanec. V sezoně 2022/2023 hrál po třech letech strávených ve Švédsku za juniorku Indiánů, minulý ročník strávil v zámoří v juniorské NAHL. Za tým Lone Star Brahmas nastoupil do 50 utkání a zaznamenal 20 bodů (10+10).

V NAHL začal uplynulou sezonu i stejně starý Brůna, záhy se ale přesunul do mužstva South Shore Kings. V soutěži NCDC odehrál včetně play off 60 zápasů a nastřádal 13 bodů (2+11).

Celou sezonu by měl v Plzni odehrát dvaadvacetiletý Urban. V ambiciózním týmu Pardubic by neměl dostatek herního prostoru, Dynamo ho proto uvolnilo z kádru.

Pro jeho další rozvoj je nyní nejdůležitější, aby dostal prostor v extraligových zápasech. Věřím, že Plzeň je pro něj na následující rok ideální zastávkou a že tento krok je ideální pro všechny strany," uvedl sportovní ředitel Východočechů Petr Sýkora.

Urban část minulé sezony hostoval v Litvínově, celkem v ročníku odehrál v extralize 23 utkání, dal gól a na pět přihrál. Více prostoru dostal v pardubickém „béčku“ v první lize.

„Tomáš je velmi inteligentní hráč, který skvěle bruslí. Věříme, že do našeho systému dobře zapadne,“ přál si generální manažer Plzně Martin Straka. Urban na západě Čech nahradí dlouhodobě zraněného Marka Soukupa.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME