26.03.2024

Prolomí domácí tým sérii nezdarů?

HC Verva Litvínov

Redakce O2 TV Sport

Zajímavě se vyvinula čtvrtfinálová klání mezi Brnem a Litvínovem. Verva na Zimním stadionu Ivana Hlinky vyzve Jihomoravany k šestému duelu za stavu 3:2 v její prospěch. Jan Homolka se přihlásí v 16.45 hodin.

Bitva mezi Litvínovem a Brnem vedle vyrovnanosti boří všechny předpoklady, o nichž se před sérií hovořilo. Oba týmy měly sázet na vlastní prostředí, Kometa s podporou skvělých diváků, Severočeši na specifika úzkého kluziště, nejmenšího z celé extraligy.

Vše je ale jinak, ani jeden z pěti dosavadních duelů nevyhrál domácí tým. „Nedovedu si to vysvětlit,“ řekl po pátém duelu kouč mužstva Vervy Karel Mlejnek. Jeho celek vyhrál osm z posledních deseti zápasů. Verva doma po sérii tří vítězství dvakrát za sebou prohrál.

Severočeši budou mít v úterý mečbol. Doma před zřejmě zase vyprodaným hledištěm se pokusí zlomit prokletí vlastních hal. „Bude to těžké, ale musíme se nastavit tak, abychom to doma s podporou našich fanoušků zvládli,“ uvedl Nicolas Hlava, střelec vítězné branky z prodloužení pátého duelu.

I on potvrzuje výjimečnost celé série. Společně s bratry Ondřejem a Davidem Kašovými měl být hlavní údernou silou Vervy. Jenže se trefil až v pátém duelu, kdy ho trenér Mlejnek odtrhl od hvězdných sourozenců, kteří se zatím ze hry neprosadili vůbec. „Trenéři tomu chtěli dát novou energii, povedlo se to,“ dodal Hlava. S kým bude hrát v úterý šestý zápas, trenéři tají. Jde o moc.

Brňané venku zvítězili ve čtyřech z minulých pěti utkání. „Možná je to tím, že na hostující hráče není vyvinut tak velký tlak. Musíme si ten poslední zápas rozebrat, najít chyby a důkladně se připravit,“ poznamenal trenér Brna Jaroslav Modrý. Kometa prohrála šest z posledních deseti odehraných vzájemných zápasů.

Modrobílý tým musí zmobilizovat síly, aby mu neskončila sezona. „Šestý zápas zvládneme a pak jim to doma nasypeme,“ neztratil optimismus obránce Komety Jan Ščotka.

Jan Homolka spolu s experty Jakubem Koreisem a Romanem Málkem proberou dosavadní vývoj série Třinec – České Budějovice. „Samozřejmě se nemůžeme nedotknout bilance doma–venku v průběhu čtvrtfinále mezi Kometou a Litvínovem. Dojde i na zajímavou bilanci úspěšnosti Brňanů podle toho, zda trenér Jaroslav Modrý má a nemá ‚bekovku‘,“ pousmál se moderátor s tím, že reportérka Tereza Kubíčková vyzpovídá Jānise Jakse a Tomáše Marcinka.

Program úterních utkání čtvrtfinále play off Tipsport extraligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME