16.05.2023

Revoluce v extralize: fanoušci si v O2 TV budou moci vybrat jakýkoliv zápas ke sledování

O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport

O2 TV výrazně posiluje své postavení na českém hokejovém trhu. Díky úspěchu v otevřeném výběrovém řízení bude moci nabídnout až 341 přímých přenosů ze základní části.

„Je to revoluční změna, kdy si divák bude moci vybrat zápas dle své preference,“ říká Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

Českou hokejovou nejvyšší soutěž vysílá O2 TV Sport pět let, Tipsport extraliga je jedním z pilířů programu. „V uplynulém play off se některé zápasy dostaly z hlediska zájmu na stejnou úroveň, jako je třeba fotbalové derby Sparta–Slavia. Jsme moc rádi, že se nám pro předplatitele O2 TV podařilo získat ještě mnohem větší porci přímých přenosů a podobně jako u FORTUNA:LIGY pokryjeme kompletně celou soutěž. Pro českého diváka je to revoluční změna, kdy si bude moci vybrat hokejový zápas dle své preference, případně přepínat mezi souběžně hranými zápasy,“ pokračuje.

O2 TV má k dispozici až 12 licencovaných kanálů, díky multidimenzi nemá problém se souběhem přenosů. „Naopak je to určitá výhoda i vzhledem k plánování přenosů, máme možnost některé exponované zápasy po dohodě s organizátory časově přizpůsobit, aby nešly proti sobě. Chceme vycházet vstříc fanouškům i klubům. Společně usilujeme o to, abychom hokejový produkt ještě více zatraktivnili. Extralize pomůže, že budou všechny zápasy k dispozici v televizi. Je to prostor pro nové partnery. Věřím, že společně s naší investicí do vysílacích práv to bude pro hokej značný přínos,“ tvrdí Marek Kindernay.

Vedení televize plánuje vyrábět šedesát utkání v maximální televizní kvalitě a dalších 281 zápasů nabídneme v tzv. streaming kvalitě, na kterou jsou zvyklí fotbaloví fanoušci. „Všechna utkání budou v HD rozlišení, jen bude u streamovaných přenosů použito menší množství kamer. Z hlediska výroby plánujeme využívání špičkových technologií a větší nasazení robotických kamer. Celkově se jedná o technologicky velmi náročný projekt, ale využíváme letité zkušenosti z FORTUNA:LIGY,“ navazuje.

Hokejovou redakci řídí Tomáš Zetek. „Budovat jsme ji začali budovat před pěti let. Podařilo se sestavit i skvělý tým expertů, ať už Jiří Tlustý, Miloslav Gureň, Roman Málek nebo Jakub Koreis mají u veřejnosti pozitivní odezvu. Redakci budeme určitě rozšiřovat o další komentátory. Významně využíváme i absolventy Akademie O2 TV Sport, kterou jsme spustili v loňském roce,“ konstatuje Marek Kindernay s tím, že je se svým týmem připraven dávat prostor novým talentovaným lidem.

Hracími dny Tipsport extraligy jsou úterý, pátek a neděle. „Kromě nedělního slotu máme práva na všechna kola základní části i na velkou část play off. Diváci uvidí všechny přenosy díky našim unikátním technologiím, takže pojem první volba už přestává být podstatný. Důležité pro nás je, že první volbu bude mít vždy divák O2 TV,“ zdůrazňuje.

„Diváci uvidí všechna utkání play off v O2 TV, a opět bude možnost volby přenosů. Většinu zápasů odvysílá stanice O2 TV Sport. Menší část pak kanál ČT sport, který mají zákazníci O2 TV ve všech tarifech,“ dodává s tím, že vedení stanice představí detailní podobu vysílání představíme na tiskové konferenci před zahájením sezony. Její součástí bude představení nového pořadu z hokejového prostředí v zábavném formátu, jako má populární fotbalová TIKI-TAKA.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME