29.03.2024

Semifinálové dvojice: Pardubice vyzvou Litvínov, dojde i na reprízu série Sparty s Oceláři

O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport

Čtyřlístek týmů, které si to rozdají v souboji o účast ve finále play off Tipsport extraligy, je znám. Série Dynama s Vervou startuje v neděli 31. března, klání mezi Spartou a Třincem začne o dva dny později. O finalistech bude v sériích hraných na čtyři vítězství jasno nejdříve v neděli 7. dubna a nejpozději v sobotu 13. dubna.

Pardubice s Litvínovem se v play off samostatné české ligy utkaly pouze v roce 2015 a Severočeši při cestě za historickým titulem vyhráli ve čtvrtfinále 4:1 na zápasy. Předtím se oba týmy čtyřikrát potkaly ještě ve federální lize. V roce 1986 vyhrály Pardubice v souboji o bronz 2:1 na utkání. O dva roky později uspěli opět Východočeši v duelu o umístění na 5. až 8. místě. V roce 1990 ve čtvrtfinále zvítězily Pardubice v mistrovské sezoně 3:0 na zápasy a o tři roky později triumfoval ve stejné fázi Litvínov (3:0).

Sparta s Třincem si zopakují souboj z loňského čtvrtfinále, kdy vyhráli Oceláři 4:2 na zápasy. Celkově se utkají ve vyřazovací části pošesté. V roce 2002 zvítězili Pražané ve čtvrtfinále 4:2 na zápasy, o 11 let později byli ve stejné fázi úspěšnější Oceláři (4:3) a v roce 2015 v semifinále vyhrál také Třinec (4:2). Předloni zvítězili Oceláři ve finále 4:2 na utkání.

Program přenosů semifinále play off Tipsport extraligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME