28.03.2024

Žádní přepisování historie. Do semifinále jdou Oceláři!

HC Oceláři Třinec / Marian Ježowicz

Redakce O2 TV Sport

Třinečtí hokejisté udolali v rozhodujícím sedmém čtvrtfinálovém utkání České Budějovice 2:0. Dramatickou sérii rozhodl Miloš Roman, který vstřelil v čase 49:32 první gól zápasu. Domácí brankář Marek Mazanec udržel třetí nulu v sérii. Oceláři, kteří útočí na pátý titul v řadě, postoupili mezi čtyři nejlepší týmy pokaždé od sezony 2017/2018.

Třinec vstoupil do série suverénně. Poprvé inkasoval až ve třetím utkání a vedl 3:0 na zápasy. České Budějovice, které skončily minulou sezonu předposlední, se ale nevzdaly a vyhrály další tři utkání se skóre 10:3. Motor se mohl stát prvním týmem v historii play off české extraligy, který by otočil sérii z 0:3, a až do 50. minuty sedmého duelu držel nerozhodný stav. Poté se prosadil Roman a postup zpečetil Viliam Čacho při risku soupeře bez brankáře.

„Byli jsme nahoře. Pak jsme byli dole, úplně zašlapáni do ledu. Dnes jsme zase nahoře. Zaslouží si to celé mužstvo, protože je úplně jedno, kdo dá gól, nebo kdo se na něm podílí. Důležité je, že jsme si řekli, že budeme chtít všichni dát gól, ale i si lehat do ran a blokovat střely soupeře. Děkuji fanouškům, svým hráčům i Motoru za kvalitní práci,“ chválil v rozhovoru s Janem Hrabalem třinecký trenér Zdeněk Moták. Jak se těší na Spartu?

Jak hodnotí výhru brankář Třince Marek Mazanec, který vychytal třetí čisté konto v sérii? „Bylo to jednoduchý na obtížnost střel, ale o to těžké je to na hlavu. Když jde na mě deset střel, tak vím, že když ten gól pustím, tak to jde na mě. Ale věřil jsem, že vpředu ufackujeme nějaký gól a zápas vyhrajeme,“ vysvětlil.

Miloš Roman zařídil Třinci svou trefou postup do semifinále přes České Budějovice. Jednalo se o nejdůležitější gól jeho kariéry? „Asi ano, moc jsem jich zatím nedal. Byly v tom emoce a já jsem rád, že to tam v takto důležitém momentě padlo,“ uvedl spokojeně.

„Potřebovali jsme větší aktivitu od útočníků i víc střel a víc se tlačit do té brány. Třinec nás dneska k tomu nepustil, byl v tom aktivnější a lepší. Bohužel rozhodla jedna branka. Když nedáte gól, tak je to složitý. Klobouk dolů před kluky. Je to tým, který se semknul a ukázal, že umí hrát. V tomhle je to takový pozitivnější,“ uvedl zklamaný trenér Motoru Ladislav Čihák.

HC Oceláři Třinec – Banes Motor České Budějovice 2:0 (0:0, 0:0, 2:0).
Branky a nahrávky:
50. M. Roman (Kurovský, Polášek), 60. Čacho. Rozhodčí: Hradil, Hribik – Špůr, Thuma. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:3.
HC Oceláři Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Marian Adámek, Polášek – M. Růžička, D. Voženílek, Daňo – L. Hudáček, Cienciala, A. Nestrašil – Kurovský, P. Vrána, M. Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.
Banes Motor České Budějovice: Hrachovina – Kachyňa, M. Doudera, Pýcha, Štencel, Vráblík, Gulaši – Gulaš, Kondelík, Ordoš – D. Simon, F. Přikryl, M. Beránek – Valský, Pech, Kubík – M. Toman, Vopelka, Koláček. Trenér: Čihák.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME