24.02.2024

Baník hostí Bohemians, Plzeň vyzve Zlín

FC Baník Ostrava

Redakce O2 TV Sport

FORTUNA:LIGA hlásí už své 22. kolo a během soboty nabídne pětici utkání. O2 TV Sport přinese na svém hlavním programu duely Baník–Bohemians a Plzeň–Zlín. Superstudio s moderátorem Davidem Sobiškem začíná ve 14.15 hodin.

Multidimenze O2 TV Fotbal nabídne trojici utkání: Teplice–Karviná, Hradec Králové – Mladá Boleslav a Liberec–Jablonec, „Reportérka Klára Janáčková promluví o teplických brankářích, změny v mladoboleslavské sestavě přiblíží Eliška Machová a o libereckých posilách poreferuje Tereza Kubíčková,“ uvedl David Sobišek.

Sobota 24. února od 15.00 hodin: FC Baník Ostrava – Bohemians Praha 1905

Ostrava přivítá soupeře, s nímž v nejvyšší soutěži dvanáctkrát po sobě neprohrála, z toho v devíti utkáních zvítězila. V minulém kole Baník vyhrál po třech prohrách. „Jsme spokojeni s vítězstvím v Mladé Boleslavi, ale i tím, že naše hra splňovala nějaké parametry. Po dvou porážkách jsme to potřebovali,“ řekl hlavní kouč Slezanů Pavel Hapal.

Baník, který od května 2016 doma v lize Bohemians šestkrát po sobě porazil, prohrál čtyři minulá domácí utkání. „‚Bohemka‘ je tradičně nepříjemná ve své agresivitě, má na tom hru založenou. Dobře brání, ale také má rychlostní typy směrem dopředu. Houževnatý soupeř ať doma, nebo venku. Ale my už teď doma musíme a potřebujeme vyhrát a získat tři body, protože jsme tu už dlouho nevyhráli. Jsme rádi, že se nám vrací i Tanko, zvyšuje nám to možnosti v ofenzivě,“ dodal.

Šest ligových utkání čekají fotbalisté na vítězství, minule prohráli po třech remízách, v Ďolíčku nestačili na Viktorii Plzeň 0:2. „Počet zraněných je alarmující. Trápí nás, že vedle toho máme i vykartovaného Köstla,“ posteskl si trenér „Bohemky“ Jaroslav Veselý.

Bohemians nevyhráli venku v lize čtyřikrát po sobě a v sedmi z posledních osmi utkání, se 17 góly mají nejhorší útok ligy. „Potřebujeme to dotlačit do reprezentační pauzy, kde se snad dáme do kupy,“ navázal.

„S expertem Miroslavem Matušovičem probereme rychlé brejky Bohemians, u Baníku se zaměříme na Adedirana,“ pověděl David Sobišek s tím, že reportér Radek Šilhan před utkáním vyzpovídá Pavla Hapala, kouče Baníku.

Sobota 24. února od 18.00 hodin: FC Viktoria Plzeň – FC Zlín

Plzeň bude chtít navázat na šest výher nad Zlínem za sebou, na podzim zvítězila na jeho stadionu dokonce 7:1. „Zlín začal jaro velmi dobře nejen výsledkově, ale i herně. Zlepšil se do defenzivy, nedostává až tolik gólů. Umí soupeřům zatopit a být nepříjemný i vpředu,“ konstatoval asistent trenéra Milan Bakoš.

Viktoria doma v lize vyhrála jediný z posledních čtyř zápasů a získala tam jen 20 z celkových 42 bodů. „Zlín začal jaro velmi dobře nejen výsledkově, ale i herně. Zlepšil se do defenzivy, nedostává až tolik gólů. Umí soupeřům zatopit a být nepříjemný i vpředu. Poslední zápas proti Slovácku odehrál velmi dobře, i Slavii trápil a měl kousek k tomu, aby zvítězil. Myslím, že není důvod Zlín podceňovat. Chtěli bychom hlavně zvítězit na domácím hřišti, v prvním jarním zápase se nám to nepovedlo, teď máme šanci na reparát,“ dodal.

Zlín prohrál jediné z posledních čtyř kol a dvakrát po sobě bodoval. „Máme za sebou výborný týden se slušnými výkony a dobrým bodovým ziskem, ale už je to za námi. Nyní nás čeká náročný zápas v Plzni,“ uvedl Bronislav Červenka, kouč „Ševců“.

Venku v lize zvítězil Zlín v jediném z posledních 12 zápasů, třikrát za sebou tam prohrál a získal tam jen pět z celkových 18 bodů v sezoně. „Chceme být konkurenceschopní favoritovi, který už sice ztratil naděje na titul, ale svoji kvalitu stále má. Musíme hrát poctivý fotbal založený na běhání, agresivitě, na zodpovědnosti, jedině tak můžeme domů přivézt body. Pokud to nebudeme dělat, v Plzni určitě neuspějeme. Víme, že venku nejsme tak úspěšní, ale tuto bilanci chceme začít vylepšovat,“ dodal.

Předzápasový program uvede vzpomínka na jasnou podzimní plzeňskou výhru na zlínské Letné. „Tom Slončík vstřelil na jaře dva góly – s experty Zdeňkem Folprechtem a Jakubem Podaným se na ně podíváme. U Viktorie se pobavíme o její obraně,“ pronesl David Sobišek a dodal, že reportérka Denisa Doležalová pohovoří se zlínským koučem Bronislavem Červenkou.

Sobotní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME