28.07.2024

Liberec se utká s Olomoucí, Ostravu čeká Jablonec, Hradec Králové jede do Plzně

FC Slovan Liberec

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Kvartet zajímavé fotbalové podívané nabídne nedělní program druhého kola Chance Ligy. O2 TV Sport nabídne trojici zápasů, moderátor David Sobišek odstartuje superstudio ve 14.00 hodin.

Neděle 28. července od 14.30 hodin: FC Slovan Liberec – SK Sigma Olomouc

Oba týmy mají v lize vyrovnanou vzájemnou bilanci 22 výher i porážek a 16 remíz, oba vzájemné zápasy v minulé ligové sezoně skončily výhrou domácího týmu 2:0. Liberec vyhrál jen minulý z posledních sedmi odehraných vzájemných ligových duelů. Slovan v úvodním kole v soutěžní premiéře pod trenérem Kováčem zvítězil v Karviné 3:1 a v lize vyhrál po pěti zápasech.

„Čeká nás silný protivník, který určitě budí respekt. Olomouc stejně jako my vyhrála v prvním kole venku a ukázala, že na hřištích soupeřů to bude umět. U týmu také došlo ke změně na postu trenéra, převzal ho Tomáš Janotka, kterého dobře znám. Do mužstva jako by vlil novou krev. Nás čeká první domácí zápas a chtěli bychom se předvést v co nejlepším světle. V Karviné jsme sice nezačali dobře, ale naše obměněné mužstvo ukázalo charakter a sílu a dokázalo zápas otočit. Jak zní i z kabiny od hráčů, kdybychom teď nezvládli utkání s Olomoucí, body z Karviné bychom zahodili. Proto máme všichni motivaci jasnou,“ prohlásil asistent trenéra Severočechů Miroslav Holeňák.

Olomouc na úvod sezony v soutěžní premiéře pod trenérem Janotkou zvítězila 2:0 v Českých. Budějovicích a v lize vyhrála po čtyřech duelech. Sigma venku v lize minule vyhrála po 4 zápasech. Útočník Jan Kliment si může připsat 100. ligový start, v úvodním kole jako jediný dvakrát skóroval.

„Bude proti nám stát velmi ambiciózní tým, který prošel velkou obměnou. V Liberci si slibují start nové éry, došlo k nákupu velkého množství hráčů, jejichž kvalita je velmi vysoká. Pro nás bylo velmi důležité vítězství v Budějovicích z toho pohledu, že jsme v kontextu dvou venkovních zápasů na začátek hned v tom prvním bodovali. Navíc to bylo vítězství zasloužené. V Liberci na to budeme chtít určitě navázat a nedáme kůži lacino. Bude to obrovská prověrka našeho týmu a třeba i některých mladších hráčů. Já ale věřím, že máme dostatečně silný a kvalitní tým, abychom tam odvedli dobrý výkon a porvali se o body,“ řekl kouč Hanáků Tomáš Janotka.

Neděle 28. července od 17.00 hodin: FC Baník Ostrava – FK Jablonec

Ostrava v lize minule porazila Jablonec poprvé po čtyřech zápasech, v posledních pěti odehraných vzájemných duelech v nejvyšší soutěži neprohrál hostující tým. Baník ve čtvrtek v úvodním utkání 2. předkola Konferenční ligy rozdrtila Urartu 5:1, v úvodním kole Chance Ligy ale prohrála v Praze s Bohemians 1905 1:2 a zvítězila v jediném z posledních devíti utkání nejvyšší soutěže.

„Jsme rádi, že nám vyšlo pohárové utkání s Urartu, ale musíme zase rychle přepnout na ligu. Čeká nás v ní určitě složitější zápas a těžší soupeř. Jablonec ukázal kvalitu hned v prvním kole a víme, že to bude náročné utkání. Máme samozřejmě v hlavě i nějaké změny. Čeká nás větší zátěž a cestování, tak s ohledem na to budeme zvažovat určité varianty. Každopádně se chceme dobře přichystat a věřím, že doma uspějeme,“ prohlásil trenér Slezanů Pavel Hapal, jenž den před utkáním slaví 55. narozeniny. Michal Frydrych si může připsat 250. ligový start.

Jablonec v úvodním kole v obnovené soutěžní premiéře pod trenérem Lubošem Kozlem zvítězil nad Mladou Boleslaví 2:0 a protáhl ligovou neporazitelnost na osm zápasů, venku v lize ale čtyřikrát po sobě nezvítězil.

„Vstup do sezony je vždy důležitý, první utkání proti účastníkovi evropských pohárů – Mladé Boleslavi – jsme zvládli. Je to odměna pro hráče za práci, kterou odvedli v přípravě i v tom prvním zápase. Chtěli jsme divákům ukázat, že jsme v přípravě nespali a dokázali něco změnit. Byly tam dobré pasáže a akce a teď na to musíme navázat,“ pověděl trenér Kozel.

Neděle 28. července od 20.00 hodin: FC Viktoria Plzeň – FC Hradec Králové

Plzeň prohrála jediné z posledních šesti odehraných vzájemných ligových utkání s Hradcem Králové, nedělního soupeře ale v nejvyšší soutěži třikrát po sobě neporazila. Oba vzájemné zápasy v minulé ligové sezoně skončily remízou 1:1. Viktoria, která doma v lize pětkrát po sobě neprohrála, v úvodním kole zvítězila na Dukle 3:1 a v lize vyhrála po 3 zápasech.

„Proti Dukle to byla nepochybně důležitá výhra. Věděli jsme, že start není s nikým jednoduchý, zvlášť když je to na půdě nadšeného nováčka. Takovým zápasům říkám past, jsem rád, že jsme ho zvládli. Čeká nás Hradec Králové, mužstvo velice konsolidované a silné. V minulé sezoně nás dvakrát obralo o body, určitě musíme být ve střehu,“ řekl Miroslav Koubek, jenž před angažmá v Plzni vedl „Votroky“.

Hradec Králové v úvodním kole porazil Teplice 1:0 a vyhrál pěti z minulých šesti ligových duelů. Z pěti posledních odehraných utkání venku nebodoval v jediném.

„Plzeň rozjela sezonu zřetelnou výhrou na Dukle. Trenér Koubek nás má určitě dobře načtené, my naopak známe jeho práci. Viktorka má samozřejmě silný kádr, velké individuality, jde o účastníka evropských pohárů. Pojedeme tam ale s otevřeným hledím a zkusíme pro Hradec urvat nějaké body,“ vyhlásil asistent trenéra Adrian Rolko.

Nedělní program Chance Ligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME