10.10.2024

Mladá Boleslav může poskočit na druhé místo, vyzve Hradec Králové

BK Mladá Boleslav

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi a Hradce Králové změří síly ve čtvrteční předehrávce 10. kola extraligy. Bruslaři se před svými diváky představí potřetí za sebou, a pokud budou úspěšní, posunou se na druhé místo za vedoucí Litvínov. Tým Mountfieldu bude usilovat o první bodový zisk v arénách soupeřů. Předzápasové studio přímo ze ŠKO ENERGO Arény začíná v 17.00 hodin, provede jím moderátor Jan Homolka.

Právě Litvínov dokázali Středočeši v neděli při posledním vystoupení porazit (3:2 v prodloužení) a připsali si tak třetí vítězství za poslední čtyři utkání. Podařilo se jim to i přes určité rezervy v jejich hře. „Po celou dobu utkání je tam spousta nepřesností, na které se musíme zaměřit,“ zdůraznil asistent trenéra Martin Slánský.

Poukázal zejména na slabší koncovku: „I do budoucna nás může mrzet. Nevyužijeme šance, které si připravíme. A samozřejmě přesilová hra, která nás trápí. V rozhodujících chvílích si nedokážeme pomoct. Vítězství si vážíme, do dalších utkání se ale musíme zlepšit.“

Královéhradečtí mají mimo svůj stadion co napravovat. Venku dosud odehráli čtyři zápasy, nezískali ani bod a mají z nich nelichotivé skóre 7:18. Velkým povzbuzením pro družinu kouče Tomáše Martince by ale mohl být úspěch ve východočeském derby – v neděli zdolal Hradec Králové na domácím ledě největšího favorita na zisk mistrovského titulu Pardubice 2:1 v prodloužení.

„Nemáme špatný tým, ale liga je celkem vyrovnaná a začátek se nám prostě nepovedl. Teď jsme předvedli výkon, který chceme předvádět pořád, a doufám, že i budeme. Kluci hráli fakt parádně. Bruslili v pěti zpátky a v pěti dopředu. Věřím, že už půjdeme tabulkou jen nahoru a dostaneme se do trochu klidnějších vod, aby se nám taky lépe hrálo a dýchalo,“ uvedl brankář Filip Novotný.

Právě z Mladé Boleslavi, kde strávil dvě sezony, na východ Čech přišel. Nyní ho čeká první návrat do předchozího působiště. „Vím, že Hradec Králové má s Mladou Boleslaví dlouhodobě problémy a úplně se mu proti ní nedaří. Doufám, že tam pojedeme se stejným výkonem a nasazením, navážeme na výkon z derby a odvezeme nějaké body, protože tabulka je opravdu vyrovnaná,“ přál si Novotný.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME